Almanya´da yabancılara bakım ayrımcılığı   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-28-2012 (12:48)   Son Mesaj: 03-28-2012 (12:48)    Cevap: 0    Gösterim: 324  

    03-28-2012

    Almanya´da yabancılara bakım ayrımcılığı

    Almanya´da yabancılara bakım ayrımcılığı
    Almanya'da yabancıların ülkelerindeki yakınlarına gönderdiği "bakım parasının vergiden düşürülmesi"nin kaldırılması istendi.

    Bild gazetesinde yer alan haberde, Gelir Vergisi Yasasına göre Almanya'da yaşayan yabancıların, ülkelerinde yaşayan muhtaç yakınlarına para göndermesi durumunda bunu vergiden düşebileceği, ancak para gönderildiğinin doğru olup olmadığının mali daireler tarafından kontrol edilmesinin hemen hemen mümkün olmadığı için yılda yaklaşık 400 milyon avro vergi zararının ortaya çıktığı belirtildi.

    Almanya dışına para gönderilmesiyle ilgili olarak çoğu zaman sahte evrakların da ortaya çıktığı ifade edilen haberde, Hamburg Eyalet Sayıştayı'nın vergi beyannamelerinde yaptığı incelemeler sonucunda 80 beyannameden sadece 2'sinin doğru bir şekilde incelendiği, diğerlerinde ise evrakların eksik olmasına rağmen söz konusu para yardımının vergiden düşürüldüğünün tespit edildiği vurgulandı.

    Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Federal Meclis Üyesi Hans Michelbach, yabancı ülkelerde muhtaçlara yapılan yardımların vergiden düşürülmesi ile ilgili uygulamanın, kötüye kullanıldığı gerekçesiyle kaldırılması gerektiğini savundu.

    Hessen Eyaleti Maliye Bakanı Thomas Schaefer de bu uygulamada her milletten insanın farklı oranlarda vergi iadesi aldığına dikkat çekerek, uygulamanın eşitlik ilkesine uymadığı için kaldırılması gerektiğini belirtti.

    Alman Vergi Sendikası Başkan Yardımcısı Manfred Lehmann da uygulamanın kötüye kullanıldığına dikkat çekerek, Gelir Vergisi Yasasını hazırlayanların bu konuda yeniden düşünmesi gerektiğini ifade etti.

    Almanya'da gelir sahibi bir kişi, yurt dışında yaşayan ailesine gönderdiği paradan yılda en fazla 8 bin 4 avroyu vergiden düşebiliyor. Vergiden düşülen miktar ülkelere göre değişirken, Almanya'dan Türkiye'ye gönderilen paradan yılda en fazla düşülebilecek vergi miktarının 4 bin 2 avro olduğu bildirildi.




    Almanya´da yabancılara bakım ayrımcılığı Yorumları