Suriye´de sanal savaş   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-28-2012 (12:46)   Son Mesaj: 03-28-2012 (12:46)    Cevap: 0    Gösterim: 328  

    03-28-2012

    Suriye´de sanal savaş

    Suriye´de sanal savaş
    Beşşar Esad'ın desteklediği ''Suriye Elektronik Ordusu'' hem muhaliflerle hem de küresel medya ve hükümet siteleriyle mücadele etmeye çalışıyor.

    Suriye'de bir grup rejim taraftarının oluşturduğu ''Suriye Elektronik Ordusu'' (SEA), bir yandan rejim karşıtı olarak gördükleri kişi ya da kurumlarla bir yandan da küresel medya ve hükümet siteleriyle mücadele ediyor. Buna karşılık rejim aleyhtarları da bulabildikleri her fırsatta hükümet sitelerine saldırıyor.

    AA muhabirinin SEA'nın resmi internet sitesi ve çeşitli kaynaklardan derlediği bilgilere göre, daha önceleri muhalif belirledikleri özellikle kişi ya da kurumların sosyal ağ profillerine saldıran ve çeşitli mesajlar bırakan SEA üyeleri, artık DDoS (denial-of-service) gibi saldırı yöntemleri ile siteleri etkisiz kılmaya çalışıyor.

    SEA, ayrıca Suriye yönetiminin ''ayrım gözetmeksizin vatandaşlarını öldürmesinden'' rahatsız çevrelere karşı da saldırılar düzenliyor.

    Tunus'un devrik devlet başkanı Zeynel Abidin Bin Ali, görevden alınmasından bir gün önce interneti daha özgür kılacağını belirtmiş, buna karşılık Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek ise aktivistleri etkisiz kılmak için internetin kapatılmasını istemişti.

    Suriye, muhaliflerin bulunduğu yerlerde internete erişimi sınırlandırırken, diğer bazı yerlerde rejim yanlısı kişilerin mesaj bırakabilmesi için facebook ve twitter gibi önemli sosyal ağlar önündeki engeli kaldırdı.

    Facebook'tan siliyorlar, onlar yenisini açıyor

    Rejim yanlılarının sosyal ağları ''reklam panoları'' gibi kullanarak ''Beşşar'ı seviyoruz, Suriye'de yaşıyoruz, yalan söylemeyi bırakın, Suriye'de bir şey olmuyor'' şeklinde mesajlar bırakıyor.

    Bağımsız kaynaklar SEA üyelerinin DDos saldırıları ile 100'den fazla siteyi etkisiz hale getirdiğini onaylarken, bu kişilerin en çok ''Suriye ve Filistin'e karşı düşmanca içerik barındıran'' İsrail sitelerini hedef seçtiğini belirtiyor. Buna karşılık İsrailli siber korsanların da SEA'nın facebook sayfalarını bloke ettiği ifade edildi.

    SEA'ya bazen İranlı korsanların da destek verdiği de iddia edilirken Shadowy gibi grupların aralarında Savunma Bakanlığı da olmak üzere 10'dan fazla Suriye devlet sitesini etkisiz hale getirdiği savunuldu.

    Bu yıl içerisinde Beşşar Esad ile eşi Esma Esad'ın ''gizli'' elektronik yazışmalarının da ele geçirildiği belirtilerek bazı önemli medya organlarında bu yazışmalara yer verilmişti.

    Söz konusu elektronik postalarda aileye özel fotoğraflar, videolar, Esad'ın ''Başkanlık Kartı'' ve doğum sertifikası gibi bilgiler yer alıyor.

    AA




    Suriye´de sanal savaş Yorumları