ABD´den İran şirketlerine yaptırım   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-28-2012 (02:52)   Son Mesaj: 03-28-2012 (02:52)    Cevap: 0    Gösterim: 295  

    03-28-2012

    ABD´den İran şirketlerine yaptırım

    ABD´den İran şirketlerine yaptırım
    ABD, İran özel kuvvetlerinin silah ihraç etmesine yardım eden iki İran şirketi ve İranlı yetkililere yaptırım uygulama kararı aldı.

    ABD Hazine Bakanlığı, Yas Air ve Kuds şirketlerinin yetkilileri İsmail Gani, Seyit Ali Ekber Tabatabey ve Hüseyin Ağajani'nin, ''İran uluslararası yaptırımlardan kurtulmaya ve şiddet ihraç etmeye'' çalışırken, Ortadoğu ve Afrika'ya silah yolladıklarını bildirdi.

    Bakanlık, havayolu şirketi Yas Air'in Suriye'ye insani yardım kılıfı altında havan mermileri ve saldırı tüfekleri taşıdığını açıkladı.

    ABD'nin yaptırım kararına göre, Amerikan vatandaşlarının bu şirketler ve kişilerle iş yapmaları yasaklanıyor, bunların ABD'deki malvarlıkları donduruluyor.

    ABD ayrıca 2010 yılında Nijerya'da ele geçirilen, havan, füze ve el bombası nakliyatında yer aldığını bildirdiği Nijeryalı taşımacılık şirketi Behineh Ticaret'e ceza verdi. Şirketin mümessili Ali Abbas Osman Cega da suç ortağı olarak nitelendirildi.




    ABD´den İran şirketlerine yaptırım Yorumları