Medvedev´den Romney´e: Kafanı kullan   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-28-2012 (02:51)   Son Mesaj: 03-28-2012 (02:51)    Cevap: 0    Gösterim: 337  

    03-28-2012

    Medvedev´den Romney´e: Kafanı kullan

    Medvedev´den Romney´e: Kafanı kullan
    Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Amerikalı cumhuriyetçilerin başkanlık seçimindeki en güçlü adaylarından Mitt Romney'e, ''Kafanı kullan'' diyerek tepki gösterdi.

    Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, kendilerini ''bir numaralı jeopolitik düşman'' olarak ilan eden Amerikalı cumhuriyetçilerin başkanlık seçimindeki en güçlü adaylarından Mitt Romney'e, ''Kafanı kullan'' diyerek tepki gösterdi.

    Medvedev, Güney Kore'nin başkenti Seul'deki nükleer güvenlik zirvesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, ''Bu 'bir numaralı düşman' tanımı Hollywood ifadesi gibi. ABD Başkanlığı'na talip olanların tamamına kafalarını kullanmaları tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Bu (kafasını kullanma) bir başkan adayı açısından kötü bir şey değil'' dedi.

    Romney'e saatini kontrol etmesini tavsiye eden Medvedev, ''1970'lerin ortasında değil, 2012'deyiz. Siyasi gerçekliklere biraz dikkat edin'' diye konuştu.

    Romney, CNN'e verdiği röportajda, Rusya'yı Suriye ve İran ile dünyanın en ''en kötü aktörleri'' göstererek, ''Rusya Suriye'yi desteklemeye devam ediyor. İran'ı destekliyor. Dünyanın İran'a karşı uygulamasını istediğimiz yaptırımlar konusunda bize karşı savaştı. Rusya dünya arenasında dost bir karakter değil'' demişti.




    Medvedev´den Romney´e: Kafanı kullan Yorumları