BM uzmanları Suriye´ye ulaştı   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-20-2012 (00:42)   Son Mesaj: 03-20-2012 (00:42)    Cevap: 0    Gösterim: 389  

    03-20-2012

    BM uzmanları Suriye´ye ulaştı

    BM uzmanları Suriye´ye ulaştı
    BM-Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Kofi Annan'ın isteğiyle Suriye'de şiddetin sona ermesi için yetkililerle görüşmek üzere BM uzmanlarından oluşturulan uluslararası ekip Suriye'ye ulaştı.

    BM Sözcü Yardımcısı Eduardo del Buey yaptığı açıklamada, BM-Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Kofi Annan'ın isteğiyle Suriye'de şiddetin sona ermesi için yetkililerle görüşmek üzere BM uzmanlarından oluşturulan uluslararası ekibin Suriye'ye ulaştığını belirtti. Sözcü yardımcısı, ekipte arabuluculuk ve siyasi barışı koruma konularında uzman 5 kişinin yer aldığını kaydetti.

    Eduardo Del Buey, ''BM uzman heyeti, Kofi Annan'ın Suriyeli yetkililere sunduğu, aralarında bir gözlem mekanizması oluşturulması maddesinin de yer aldığı önerileri hayata geçirmek için uygulanacak pratik adımlar üzerinde anlaşmaya varılana dek Suriye'de kalacak'' dedi.

    Bu aşamada heyetin kimlerden oluştuğu, Suriye'de nerede bulundukları, planları hakkında bilgi veremeyeceklerini ifade eden Del Buey, ''Sayın Annan'ın Suriye'ye bir sonraki ziyareti de daha çok BM uzman heyetiyle Suriyeli yetkililer arasında sürdürülen görüşmelerden alınacak ilerlemeye bağlı olacak'' diye konuştu.

    Bir soru üzerine Del Buey, BM'nin Suriye'de şu an iki ayrı ekibinin bulunduğunu, bunlardan birinin insani yardım değerlendirme heyeti, diğerinin de siyasi arabuluculuk heyeti olduğunu söyledi.

    Geçen hafta yapılan açıklamalarda, BM ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) uzmanlarından oluşan insani yardım heyetinin, Suriye'de kentleri dolaşıp insani yardım ihtiyaçlarını belirleyecekleri bildirilmişti.




    BM uzmanları Suriye´ye ulaştı Yorumları