Sokak hokeyi de küresel ısınma kurbanı   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 03-05-2012 (16:21)   Son Mesaj: 03-05-2012 (16:21)    Cevap: 0    Gösterim: 504  

    03-05-2012

    Sokak hokeyi de küresel ısınma kurbanı

    Sokak hokeyi de küresel ısınma kurbanı
    Her yaştan Kanadalı için uzun kış mevsiminin vazgeçilmez tutkusu olan sokak hokeyinin de küresel ısınma nedeniyle yakında tarihe karışacağı açıklandı.

    Kanada'nın Montreal kentindeki McGill Üniversitesi öğretim üyelerinden Lawrence Mysak'ın hazırladığı rapora göre, her geçen yıl biraz daha ısınan kış mevsimleri nedeniyle 30 yıl sonra sokak hokeyi oynamak imkansız hale gelecek. Raporunda ısınmanın, Quebec, Alberta, Saskatchewan ve Manitoba eyaletlerinin tamamını, British Colombia'nın güneydoğusu ile Ontario'nun güneyini etkileyeceğini belirten Profesör Lawrence Mysak, Kanada'nın doğu ve kuzey eyaletlerinde bir değişiklik saptamadıklarını kaydetti. Araştırmasında, Kanada'nın 140 ayrı noktasında kurulu meteoroloji izleme istasyonlarının 1950 yılından bu yana kaydedilen verilerini kullandığını ifade eden Profesör Mysak, ülkede bir gelenek olan sokak hokeyinin her yıl ocak ve şubat aylarındaki kar ve buzlanma sayesinde yapılabildiğini, oysa ılıman hale gelen kış mevsimi nedeniyle bu sürenin çok kısaldığını bildirdi.

    Rideau Kanalı bile erken kapandı

    Öte yandan UNESCO'nun dünya kültür mirası listesinde bulunan başkent Ottawa'daki Rideau Kanalı da bu yıl aynı gerekçeyle erken kapatıldı. Her yıl Ocak ve Şubat aylarında tamamen donması yüzünden, onbinlerce insanın 2 ay boyunca üzerinde sokak hokeyi ve buz pateni yaptığı, adına uluslararası festival bile düzenlenen Rideau Kanalı, ılıman seyreden hava şartları nedeniyle kapatıldı. Bu yıl 15 Ocak'ta başlayan sezon, buzların incelmesi nedeniyle 24 Şubat'ta bitirildi.




    Sokak hokeyi de küresel ısınma kurbanı Yorumları