Libya´da yeni yargı sistemi ele alındı   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-05-2012 (15:11)   Son Mesaj: 03-05-2012 (15:11)    Cevap: 0    Gösterim: 351  

    03-05-2012

    Libya´da yeni yargı sistemi ele alındı

    Libya´da yeni yargı sistemi ele alındı
    Libya Başbakanı Abdurrahim El Kib, ''Süren çatışmalar Libya'nın geleceğine fayda değil, zarar veriyor'' dedi.

    Başbakan El Kib, Trablus'ta düzenlenen, yeni yargı sisteminin ele alındığı ''Birlikte Adalet ve Yeniden Yapılanma'' toplantısına katıldı.

    El Kib, burada yaptığı konuşmada, ülkenin farklı bölgelerindeki gruplar arasında çıkan çatışmaların bir an evvel sona ermesi gerektiğini söyledi.

    Geçmişte yapılan hataları unutmak gerektiğini kaydeden El Kib, ''Fakat bu, suçluların yargılanmayacağı anlamına gelmiyor'' dedi.

    Libya'yı her konuda yeniden kalkındırmak için el birliğiyle mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen El Kib, şöyle konuştu:

    ''Hedefimiz Libya'nın yeniden yapılanma sürecinde adaleti, Libya'nın her yerinde en kısa ve adaletli bir şekilde sağlamak. Cezaevlerinde bulunan cinayet, tecavüz ve hırsızlık gibi suçları işleyenler, Libya'nın yeni adalet sisteminde yargılanacaklar ve cezalarını çekecekler. Kaddafi yanlıları da mahkemelerde uygun bir şekilde yargılanacak. Libya halkı, Libya için atan bir kalp gibi olmalıdır.''

    Libya hükümetinin şehit ailelerini hiçbir zaman unutmayacağını vurgulayan El Kib, ''Şehit aileleri, yaralılar, kaybolanların yakınları için Libya hükümeti, bir fon oluşturacak ve onları sahipsiz bırakmayacaktır. Unutulmamalıdır ki şehit aileleri, Libya hükümetine emanettir'' diye konuştu.




    Libya´da yeni yargı sistemi ele alındı Yorumları