Suriye´deki evlerin duvarlarında silah izleri   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-05-2012 (15:08)   Son Mesaj: 03-05-2012 (15:08)    Cevap: 0    Gösterim: 431  

    03-05-2012

    Suriye´deki evlerin duvarlarında silah izleri

    Suriye´deki evlerin duvarlarında silah izleri
    Suriye'nin başkenti Şam'ın Zabadani semtinde Esad güçlerinin operasyonları sırasında, evlerin duvarlarında da ağır silahların izleri olduğu gözden kaçmıyor.

    Zabadanili 21 yaşındaki muhalif, operasyonlarda ağır silahların kullanıldığını, birçok evin ağır hasar gördüğünü ya da yıkıldığını belirterek, operasyonlar sırasında atılan roketlerle bazı evlerde yangın çıktığını ve çoğu insanın çıkan yangınlar neticesinde yaralandığını söyledi.

    Evlere atılan bazı el bombalarının patlamadığını ve bunların kendileri için büyük bir tehlike oluşturduğunu ifade eden muhalif, bazı el bombalarının daha sonra patladığını kaydetti.

    Muhalif sözlerine şu şekilde devam etti: "Atılan roketler sonucunda birçok kişi öldü. Yaralılar ise hastanelere ulaştırılamadı ve bazı evlerde kurulan gizli tedavi merkezlerinde tedavi edildi. Ama bunun için de sürekli ilaç ve tedavi malzemesine ihtiyaç duyuyoruz."

    Kötüleşen hava şartlarında dahi gösterilerine devam ettiklerini ve operasyonlar sırasında değerli malzeme ve eşyaların talan edildiğini aktaran muhalif, kentte iletişimin sabit telefonlarla sağlandığını ama sürekli olarak sıkıntı çektiklerini ve elektriğin sürekli kesildiğini anlattı.

    Muhalif, her evde bir dramın yaşandığını, sokaklarda sıkı kontrollerin olduğunu, ama buna rağmen aktivistlerin, görüntü ve haberleri farklı yöntemler kullanarak yaydıklarını ifade ederek, "Güvenmediğimiz kişilere bir şey anlatamıyoruz. Çünkü tutuklanıp bırakılanlar, hapishane yerine ölümü tercih ediyor" şeklinde konuştu.

    Kentin bazı yerlerinin Bab Amro'dan farklı olmadığını ifade eden muhalif, operasyonlardan dolayı halkın bazı temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını, kentte yakacak mazot bulmakta sıkıntılar yaşadıklarını kaydetti.

    Geçen hafta içinde yapılan yeni anayasa için referanduma da tepkisini dile getiren muhalif, "Uluslararası gözlemci heyetinin bulunmadığı bir referandum oldu. Katılım oranları ile verilen evet oranları hükümet tarafından üzerinde çalışıldıktan sonra kamuoyuna duyuruldu. Önemli kentlerde katılım çok düşük düzeydeydi" dedi.

    Şam'da çok sayıda yönetim yanlısının birden fazla sandıkta oy kullandıklarını bildiklerini belirten muhalif, "Rejim, örnek bir anayasa yapacaklarını söylüyordu, fakat yeni ile eski anayasayı kıyaslayınca yeninin eskiden pek farklı olmadığını, tek farkın cumhurbaşkanına fazla yetkilerin verildiğini gördük" diye konuştu.

    Kentteki insani durumun ise hiç de iç açıcı olmadığını vurgulayan muhalif, belediyenin çöpleri toplamadığını da sözlerine ekledi.




    Suriye´deki evlerin duvarlarında silah izleri Yorumları