Yemen´de ölü sayısı 35´e yükseldi   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 03-04-2012 (22:03)   Son Mesaj: 03-04-2012 (22:03)    Cevap: 0    Gösterim: 331  

    03-04-2012

    Yemen´de ölü sayısı 35´e yükseldi

    Yemen´de ölü sayısı 35´e yükseldi
    Yemen'in güneyindeki Abyan kentinde, ordu birlikleri ile El Kaide örgütü arasındaki çatışmada ölen askerlerin sayısının 35'e yükseldiği, 14 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

    Yemen Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, El Kaide örgütüne bağlı silahlı kişilerin askeri bölgeyi ele geçirmeye yönelik başlattığı saldırıyla çıkan çatışmalarda 35 asker hayatını kaybederken 14 terörist ölü ele geçirildi. Açıklamada örgütün, Abyan eyaletinin Zincibar bölgesinde eylemlerini arttırdığını ve daha önce askeri birliklerin kontrol altına aldığı bölgeyi yeniden ele geçirmek istediği aktarıldı.

    21 şubat seçimleri ile Yemen'in yeni cumhurbaşkanı seçilen Abdurabbu Mansur Hadi'nin yemin töreni sırasında, Mukalla şehrindeki başkanlık sarayına intihar saldırısı düzenlenmiş ve 26 asker hayatını kaybetmişti.

    Arap yarımadası El Kaidesi olarak da adlandırılan örgüt yapılanmaları 21 Şubat seçimleri ile sona eren 33 yıllık Ali Abdullah Salih iktidarının ardından yeni dönemde de rejim ile savaş içinde olacağı sinyalleri veriyor.

    Özellikle Yemen ordusunun ABD ile terörle mücadele anlaşmaları çerçevesinde işbirliği içerisinde olması ve örgüt liderlerine yönelik ortak operasyonlar düzenlemesi, örgütün Yemen hükümetini ''Amerikan Yanlısı'' bir tutum içinde olmakla suçlayıp taraftar bulmasına sebep olduğu ifade ediliyor.




    Yemen´de ölü sayısı 35´e yükseldi Yorumları