Sol Parti, cumhurbaşkanı adayını tanıttı   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 02-29-2012 (16:24)   Son Mesaj: 02-29-2012 (16:24)    Cevap: 0    Gösterim: 377  

    02-29-2012

    Sol Parti, cumhurbaşkanı adayını tanıttı

    Sol Parti, cumhurbaşkanı adayını tanıttı
    Almanya'da 18 Mart'ta yapılacak olan cumhurbaşkanı seçimleri için Sol Parti, "Nazi Avcısı" olarak bilinen adayı Beate Klarsfeld'i, Berlin'de düzenlenen bir basın toplantısında tanıttı.

    Basın toplantısına Klarsfeld'in yanı sıra Sol Parti eşbaşkanları Klaus Ernst ve Gesine Lötsch ile Sol Parti Federal Meclis Grubu Başkanı Gregor Gysi katıldı.

    Ernst, Klarsfeld'in cumhurbaşkanı adaylığını Almanya için büyük bir şans olarak nitelendirerek, Klarsfeld'in özgürlük ve sosyal adalet konularında heyecanlı tartışmalara yol açacağını belirtti.

    Klarsfeld'in cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sol Partinin 125 delegesinin dışında da oy alacağına inandığını ifade eden Ernst, Klarsfeld'i Sol Parti'nin adayı olarak değil, partiler üstü bir alternatif olarak aday gösterdiklerini ve bu alternatifi daha iyi bulduklarını kaydetti.

    Klarsfeld de aşırı sağcı Almanya'nın Milliyetçi Demokratik Partisi'nin (NPD) bir an önce kapatılmasını istedi.

    NPD'nin devlet yardımı almamasının ve seçim pusulalarında yer almamasının iyi olacağını ifade eden Klarsfeld, faşizme ve NPD'ye karşı mücadelenin kendisi ile Sol Parti'nin ortak yönü olduğunu kaydetti.

    Klarsfeld, cumhurbaşkanlığı seçiminde çok oy almayı ümit ettiğini sözlerine ekledi.

    Klarsfeld, 7 Kasım 1968 tarihinde, dönemin başbakanı Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Kurt Georg Kiesinger'e, Nazi partisi NSDAP'ye üye olmasının ortaya çıkmasından sonra bir tokat atmasıyla adını duyurmuştu.

    Cumhurbaşkanı seçimlerinde Federal Meclis'te bulunan diğer partilerin Jo




    Sol Parti, cumhurbaşkanı adayını tanıttı Yorumları