´Suriye´de kriz yakında son ermeyecek´   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 02-28-2012 (13:00)   Son Mesaj: 02-28-2012 (13:00)    Cevap: 0    Gösterim: 349  

    02-28-2012

    ´Suriye´de kriz yakında son ermeyecek´

    ´Suriye´de kriz yakında son ermeyecek´
    İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Suriye konusuna ilişkin, ''Maalesef bu krizin yakında sona ereceğine dair herhangi bir uzlaşma işareti göremiyoruz'' şeklinde açıklama yaptı.

    İİT'den yapılan açıklamaya göre, Cenevre'deki Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin yıllık toplantısının açılışına katılan İhsanoğlu, toplantı sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

    Bir soru üzerine Suriye'deki son durumu değerlendirerek, yaşanan çatışmanın daha uzun bir zaman sürebileceğini belirten İhsanoğlu, Esad rejimini bir an önce bu vahşete son vermeye çağırdı.

    Genel Sekreter İhsanoğlu, ''Suriye'de yaşananlar, öldürülen insanlar, bombalanan şehirler, İslam dünyasında büyük bir üzüntü yaratmaktadır. Maalesef bu krizin yakında sona ereceğine dair herhangi bir uzlaşma işareti göremiyorum. Uluslararası koşullar bu krizin daha uzun süreceğini göstermektedir'' dedi.

    İhsanoğlu, Suriye sokaklarında akan kana bir son vermek için Beşşar Esad yönetimini acil olarak muhalefet ile diyaloğa geçmeye ve reform çalışmalarına hız vermeye çağırdı.




    ´Suriye´de kriz yakında son ermeyecek´ Yorumları