Hollanda İşçi Partisi başkan adayı bir Türk   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 02-27-2012 (16:08)   Son Mesaj: 02-27-2012 (16:08)    Cevap: 0    Gösterim: 445  

    02-27-2012

    Hollanda İşçi Partisi başkan adayı bir Türk

    Hollanda İşçi Partisi başkan adayı bir Türk
    Hollanda'da ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin (PvdA) liderliğine aday olan Türk kökenli milletvekili Nebahat Albayrak'a destek artıyor.

    Nebahat Albayrak'ın seçilme şansının oldukça yüksek olduğunu belirten partinin Kadın Kolları Başkanı Keklik Yücel, "Kendisine güveniyoruz, bir kadın olarak partimizde liderliğe adaylığını açıklaması hepimizi heyecanlandırdı ve gururlandırdı" dedi.

    "Değerli ve kabiliyetli bir siyasetçi" olarak nitelendirdiği Albayrak'ın liderlik yarışında tek kadın aday olduğunu ifade eden Yücel, bu durumun, kadınlar kolu başkanı olarak kendisini memnun ettiğini söyledi.

    Hollanda'da doğmayan göçmen kökenli Albayrak'ın başarısının oldukça önemli olduğuna da işaret eden eski milletvekili Yücel, "Bu durum bizi çok mutlu etti. Nebahat Albayrak bir Hollandalı olarak doğmadı, ama parti içinde bu kabiliyetleriyle kendisini geliştirmesini başardı. Liderliğe aday olması gerçekten sosyal demokratların bir başarısıdır. Başarılar diliyorum" diye konuştu.

    Liderlik yolunda Nebahat Albayrak'ın şansının oldukça yüksek olduğunu da dile getiren Keklik Yücel, şöyle konuştu: "Özgürlüğü ve eşitliği savunan, standartlarını yüksek tutan bir ülkede bu tür pırlantalar ortaya çıkar. Hollanda genelinde partimiz PvdA'nın 55 bin üyesi var. Yeni lider onların oylarıyla seçilecek. Kadınlar kolu olarak parti içinde Nebahat Albayrak'a ekstra desteğimiz var. Bence şansı oldukça fazla. Onun desteği sadece kadınlardan oluşmayacak, üyelerimizden destek verenlerin sayısı oldukça fazla."




    Hollanda İşçi Partisi başkan adayı bir Türk Yorumları