Dünyanın en büyük Kur´an-ı Kerim´i sergileniyor   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 02-25-2012 (15:01)   Son Mesaj: 02-25-2012 (15:01)    Cevap: 0    Gösterim: 657  

    02-25-2012

    Dünyanın en büyük Kur´an-ı Kerim´i sergileniyor

    Dünyanın en büyük Kur´an-ı Kerim´i sergileniyor
    Tataristan'ın başkenti Kazan'da 'Korkunç İvan' tarafından yıkılan caminin yerine yapılan Kul Şerif Camii'nde sergilenen dünyanın en büyük Kuran-ı Kerim'i ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

    İtalyanlar tarafından hazırlanan Kur'an-ı Kerim, geçtiğimiz günlerde Guinness Rekorlar Kitabı'na 'En büyük basılı Kur'an-ı Kerim' olarak girmişti.İtalyanlar tarafından yapılan 800 kilogramağırlığındaki Kuran'ı Kerim, 2 metre uzunluğunda ve 1,5 metre genişlikte. Baskı halinde hazırlanan Kur'an-ı Kerim, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'daki Kul Şerif Camii'nde sergileniyor.

    Camlı bölmeyle koruma altına alınan Kur'an-ı Kerim çevresinde resim çekmek de yasaklandı. İtalyan şirkete Tataristan Medeni ve Tarihi Eserleri Canlandırma Fonu tarafından yaptırılan Kur'an-ı Kerim gelen turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Tatarlar, Korkunç İvan tarafından yıktırılan ahşap caminin yerine yaptırılan Kul Şerif Camii'ndeki Kur'an-ı Kerim'i her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiğini söylüyor. Altın, gümüş, yakut ve değerli taşlarla süslü kabı olan Kur'an-ı Kerim'in önümüzdeki haziran ayında Bolgar şehrinde yaptırılan özel müzeye taşınması bekleniyor.




    Dünyanın en büyük Kur´an-ı Kerim´i sergileniyor Yorumları