Hocalı katliamının kurbanları Kırgızistan´da anıldı   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 02-24-2012 (16:42)   Son Mesaj: 02-24-2012 (16:42)    Cevap: 0    Gösterim: 358  

    02-24-2012

    Hocalı katliamının kurbanları Kırgızistan´da anıldı

    Hocalı katliamının kurbanları Kırgızistan´da anıldı
    Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde 613 kişinin katledilmesinin 20. yıl dönümü nedeniyle Bişkek'te çeşitli anma programları düzenlendi.

    Azerbaycan'ın Bişkek Büyükelçisi Arif Agayev, Uluslararası Atatürk Alatoo Üniversitesi (UAAÜ) Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.

    Kırgız öğrencileri ile Türk üniversitesinde bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Agayev, merhum Haydar Aliyev'in "Azerbaycan ile Türkiye'nin, iki devlet bir millet" sözünü hatırlatarak, Aliyev'in Azerbaycan'ın kurucusu ve mimarı olduğunu söyledi.

    Büyükelçi Agayev'e eşlik eden Türkel Vakfı Başkanı ve Türkel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ramiz Meşedigasanlı, öğrencilere, Azerbaycan'ın tarihinde son 100 yılda meydana gelen önemli gelişmeleri ve Hocalı'daki olayları anlattı.

    Agayev, üniversite kütüphanesinde açılan Azerbaycan köşesi için, Azerbaycan'ı tanıtan tarih kitapları ve Hocalı olaylarıyla ilgili kitap ve belgesel film hediye etti.

    Bu arada, Hocalı katliamın kurbanları için başkent Bişkek'teki İmam Ali Mescidi'nde düzenlenen dua ve anma töreninde, Büyükelçi Agayev, Hocalı katliamının asla unutulmayacağını, hesabının sorulması, işgal altındaki toprakların ne pahasına olursa olsun geri alınması gerektiğini belirtti. Agayev, "Bu kan yerde kalmamalıdır" dedi.

    Bişkek'te yaşayan Azerbaycan diasporanın iştirak ettiği programda, Hocalı katliamını anlatan fotoğraf sergisi de yer aldı.




    Hocalı katliamının kurbanları Kırgızistan´da anıldı Yorumları