Ratko Mladiç mahkemeyi suçladı   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 02-23-2012 (22:34)   Son Mesaj: 02-23-2012 (22:34)    Cevap: 0    Gösterim: 395  

    02-23-2012

    Ratko Mladiç mahkemeyi suçladı

    Ratko Mladiç mahkemeyi suçladı
    Bosnalı Sırpların eski komutanı Ratko Mladiç, mahkemeyi kendisine ve diğer Sırplara karşı önyargılı olmakla suçladı.

    Bosnalı Sırpların eski komutanı Ratko Mladiç, Hollanda'nın Lahey kentinde eski Yugoslavya'da işlenen savaş suçları için kurulan mahkemeyi, kendisine ve diğer Sırplara karşı önyargılı olmakla suçladı.

    Mladiç, Lahey'de duruşma hakimi Alphons Orie ile yaptığı öngörüşmede, mahkemenin ''kendisini ve halkını NATO adına yargıladığını'' belirterek, ''Sizler önyargılı NATO mahkemesisiniz'' dedi.

    Eski general Mladiç, konuşması sırasında elinde tuttuğu, ailesinin ve kendisinin üniformalı fotoğraflarını sallayarak, ''Bosna-Sırp ordusundan ve üniformasından gurur duyduğunu'' ve mahkemede giymesi için karısının üniformasını getirmesine izin verilmesi gerektiğini söyledi.

    Duruşma hakimi Orie'nin elindekilerini sallamayı bırakmasını istemesi ve bir görevlinin fotoğrafları almasının ardından Mladiç, ''hayatının sonuna yaklaşan yaşlı bir adam'' olduğunu belirterek, ''sirk gösterisi yapmaya çalışmadığını'' kaydetti.

    Ratko Mladiç ayrıca NATO'yu, ''Afrika'da ve Asya'da yoksul insanlara karşı saldırılar'' düzenlemekle suçlayarak, ''İttifak'ın yeniden boy gösterdiğini ve İran'a saldırınca, bunun son olacağını'' iddia etti.

    Orie, Mladiç'in bu açıklamaları üzerine mikrofonunun sesini kestirerek, görüşmeye son verdi.

    Sırbistan'da 16 yıl kaçak hayatından sonra geçen mayıs ayında yakalanan Mladiç, ikisi soykırım olmak üzere 11 ayrı suçla itham ediliyor.

    Mladiç'in komutanlığı döneminde 1995 yılında Srebretinsa'da 8 binden fazla Boşnak katledildi.




    Ratko Mladiç mahkemeyi suçladı Yorumları