´Londra işgalcileri´nin tahliyesi onaylandı   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 02-22-2012 (14:07)   Son Mesaj: 02-22-2012 (14:07)    Cevap: 0    Gösterim: 456  

    02-22-2012

    ´Londra işgalcileri´nin tahliyesi onaylandı

    ´Londra işgalcileri´nin tahliyesi onaylandı
    İngiltere'nin başkenti Londra'da kurdukları çadırlarla, dört aydan fazla süredir protestolarını sürdüren "Londra işgalcileri" ile ilgili tahliye kararı bozulmadı.

    Yüksek Mahkeme geçen ay protestocuların tahliyesine karar vermiş, eylemciler ise bu kararı temyize götürmüştü.

    Temyiz Mahkemesi bugün, Yüksek Mahkemenin kararının görüşülmesine gerek olmadığına hükmetti. Böylece, Londra'nın finans merkezinden sorumlu yönetimin Aziz Paul's Katedrali önünün boşaltılması talebi kabul edilmiş oldu.

    Kararın ardından "Londra işgalcileri" sosyal paylaşım sitesi Twitter'a, "Tüm temyizler reddedildi ancak mücadele sona ermedi" diye yazdı.

    Protestocular kapitalizm karşıtı eylemlerini, Londra'daki Aziz Paul's Katedrali önüne kurdukları yaklaşık 200 çadırla 15 Ekim 2011'den bu yana sürdürüyor.

    Eylemciler, Londra'nın finans merkezini ve Londra Menkul Kıymetler Borsasını hedef alsa da, polisin borsanın önünü kapatması nedeniyle eylemlerini yakınındaki katedralin önünde yapıyor.

    Protestocular ile Aziz Paul's Katedrali ve Anglikan Kilisesinin nasıl bir ilişki kurması gerektiği tartışmalara ve kilise içinde görüş ayrılıklarına neden olmuş, katedralin baş papazı ile bir din görevlisi istifa etmişti.

    Aziz Paul's Katedrali çadır kentin kurulmasının ardından bir süre kapatılmış, sonra yeniden ziyarete açılmıştı.




    ´Londra işgalcileri´nin tahliyesi onaylandı Yorumları