Sarkozy´nin oğlu diplomatik kriz çıkardı   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 02-21-2012 (11:23)   Son Mesaj: 02-21-2012 (11:23)    Cevap: 0    Gösterim: 433  

    02-21-2012

    Sarkozy´nin oğlu diplomatik kriz çıkardı

    Sarkozy´nin oğlu diplomatik kriz çıkardı
    Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin DJ oğlu Pierre’in Brezilya’da bu hafta düzenlenen Rio Karnavalı’na katılacak olması iki ülke arasında krize neden oldu.

    Fransa"nın haftalık haber dergisi Marianne, karnavalın en pahalı DJ"yi olarak DJ Mosey takma adıyla sahne alan Pierre Sarkozy"nin iki ülke arasında yarattığı diplomatik krizi ortaya çıkardı.

    İddialara göre, Fransa Dışişleri Bakanlığı Brezilyalı yetkililerden, Pierre için özel güvenlik talep etti. Fransız yetkililer, öncelikle Brezilya polisinin Pierre"e yakın koruma sağlamasını, bunun yanında Fransa"dan gelecek iki özel güvenlikçinin de üzerlerinde silah taşıyarak cumhurbaşkanının oğlunu korumalarına izin verilmesini talep etti. Pierre için Fransa"dan gelen bir diğer istek de, gittiği her havaalanında cumhurbaşkanının oğlunun VIP salonun kullandırtılması oldu.

    Fransa"nın Pierre Sarkozy için talepleri Brezilyalı yetkilileri şaşkına çevirdi. Brezilyalı diplomatlar Fransızların isteklerinden yaka silkerken Brezilya"nın Paris Büyükelçisi de durum karşısında "şoke" olduğunu dile getirdi. Özel güvenlik görevlisi talebi Fransa"da da tartışma yarattı. Mediapart adlı haber sitesi söz konusu iki güvenlik görevlisinin ücretinin 167 bin euro civarında olduğunu yazınca, ekonomi açısından zor günler geçiren Fransızlar bu harcamaya tepki gösterdi. Şubat ayı başında da Sarkozy"nin Ukrayna"da hastalanan oğlunu ülkeye getirmek için devletin özel jetini kullanmakla suçlamıştı.



    MİLLİYET




    Sarkozy´nin oğlu diplomatik kriz çıkardı Yorumları