Moritanya Başbakanı Esad´la görüştü   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 02-17-2012 (18:28)   Son Mesaj: 02-17-2012 (18:28)    Cevap: 0    Gösterim: 583  

    02-17-2012

    Moritanya Başbakanı Esad´la görüştü

    Moritanya Başbakanı Esad´la görüştü
    Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Moritanya Başbakanı Moulay Veld Muhammed Laghzah'ı kabul etti.

    Suriye resmi haber ajansı SANA, Moritanya Başbakanı Laghzah'ın, kabul sırasında, Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Veld Abdülaziz'in Suriye'deki mevcut durumla ilgili mektubunu sunduğunu belirtti.

    Şam'daki Devlet Başkanlığı Sarayında gerçekleşen görüşmede Esad, ülkesinin içinde bulunduğu durumla ilgili bilgi vererek, reform adımlarının güvenlik ve istikrarı sağlama çabalarıyla eş zamanlı olarak yürümesi gerektiğini söyledi.

    Moritanya Başbakanı Lagzaph ise, "Suriye'nin istikrarının bölge ve tüm Arap ülkelerinin istikrarının anahtarı olduğuna" dikkati çekerek, "Suriye'ye karşı yürütülen planların bu ülkenin tarihi rolünü yok etme ve ülkeyi parçalamayı hedeflediğini" aktardı.

    Görüşmeye, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Esad'ın siyasi ve basın danışmanı Buseyna Şaban, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Miktad ve Moritanya Dışişleri ve İşbirliği Bakanı Hamadi Vlid Hamadi katıldı.

    Lagzaph, daha sonra Suriye Başbakanı Adil Sefer ile de bir araya geldi.




    Moritanya Başbakanı Esad´la görüştü Yorumları