Çin, Arap Birliği ile görüştü   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 02-14-2012 (12:42)   Son Mesaj: 02-14-2012 (12:42)    Cevap: 0    Gösterim: 386  

    02-14-2012

    Çin, Arap Birliği ile görüştü

    Çin, Arap Birliği ile görüştü
    Çin Dışişleri Bakanlığı, Özel Temsilci Li Huaşin'in, Mısır'ın başkenti Kahire'de Arap Birliği yetkilileriyle görüştüğünü açıkladı.

    Çin Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Çin Dışişleri Bakanlığı Özel Temsilcisinin, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi ile görüşmesinde Suriye konusunun ele alındığı, görüşmenin "samimi ve yararlı" olduğu ve tarafların karşılıklı fikir alışverişinde bulunduğu kaydedildi.

    Liu Huaşin, Pekin yönetiminin Suriye sorununun barışçıl yollardan çözülmesi yönündeki temennisini ilettiği bildirilen yazılı açıklamada, "Suriye halkının demokrasi yönündeki taleplerine saygı duyuyoruz. Ülkede barışçıl ve yapıcı çözümlere yönelik her türlü çalışmaya destek veririz" ifadesi kullanıldı.

    "Suriye'de gerekli reformların vakit geçirmeden hayata geçirilmesi gerektiği" kaydedilen açıklamada, "Çözümün diyalog ve işbirliğinden geçtiği" yinelendi.

    Çin, geçen hafta BM Güvenlik Konseyi'nde oylanan Suriye karar tasarısını Rusya ile veto etmiş, ABD ve AB ile birlikte Arap Birliği'nin de tepkisini çekmişti.




    Çin, Arap Birliği ile görüştü Yorumları