Sri Lanka: Soke eden infaz görüntüleri...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-27-2009 (17:58)   Son Mesaj: 08-27-2009 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 1017  

    08-27-2009

    Sri Lanka: Soke eden infaz görüntüleri...

    Sri Lanka geçen ay ülkesinde terörü bitirdiğini ve Tamil gerilalarına karşı zafer kazandığını ilan etmişti. Ancak yeni ortaya çıkan bir video, askerlerin sivilleri nasıl infaz ettiğini ortaya çıkardı.

    Sri Lanka'da ayrılıkçı Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanları'na karşı geçtiğimiz aylarda zafer ilan eden ordunun, sivil Tamilleri öldürdüğünü gösteren görüntüler İngiliz Channel 4 televizyonunun ana haber bülteninde yayınlandı. Bir asker tarafından cep telefonuyla çekildiği belirlenen görüntülerde, askerler elleri ve gözleri bağlı çıplak bir Tamil'i öldürdükten sonra bir başka Tamil'i daha silahla vurarak öldürüyor.

    Görüntülerin dünya basınında yer almasının ardından Sri Lanka Ordu sözcüsü Uyada Nanayakkara, videodaki görüntülerin sahte olduğunu iddia etti. Sözcü, güvenlik güçlerini zor durumda bırakmak için foto montaj yapıldığını söyledi.

    Görüntü Sri Lanka'da "Demokrasi için Gazeteciler" adlı bir grup gazeteci tarafından İngiliz televizyon kanalına verildi. Grup Asya ülkelerinde demokrasi mücadelesi veriyor




    Sri Lanka: Soke eden infaz görüntüleri... Yorumları