Pakistan: Kuran-i Kerime hakaret eden 7 Hiristiyan yakildi...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-03-2009 (14:03)   Son Mesaj: 08-03-2009 (14:03)    Cevap: 0    Gösterim: 1476  

    08-03-2009

    Pakistan: Kuran-i Kerime hakaret eden 7 Hiristiyan yakildi...

    Pakistan’da Kuran-ı Kerim’e hakaret ettikleri iddia edilen 7 Hıristiyan diri diri yakıldı.
    Müslümanlar ve Hıristiyanlar arasındaki gerilimin artması üzerine Ordu devreye girdi.

    Söylenti asılsızmış

    Olaylar, ülkenin batısındaki Gojra köyünde bir grup Hıristiyan’ın Kuran’a hakaret ettiği iddiası üzerine başladı. Müslümanların önceki gün düzenlediği protesto, kontrolden çıktı. Hıristiyanlara ait 40 ev ve bir kilise ateşe verildi. 1’i çocuk, 4’ü kadın, 7 Hıristiyan yanarak can verdi.


    Korku içindeki Hıristiyanlar sokaklara dökülüp gösteri yaptılar. “Dine küfür” ile ilgili yasaların dini azınlıkları sindirmek için kullanıldığı iddia edildi. Olası bir çatışmayı önlemek için binlerce Pakistan askeri bölgeye sevkedilirken, polis de 64 kişiyi tutukladı.

    Pakistanlı yetkililer, Kuran’a hakaret iddialarının asılsız olduğunu açıkladı. Farklı dinlerin düne kadar barış içinde yaşadığı bölgedeki olaylardan yasadışı ve köktenci bir örgüt olan Sipahi-yi Sahabe sorumlu tutuluyor. 172 milyon nüfuslu Pakistan’da 2.8 milyon Hıristiyan var.




    Pakistan: Kuran-i Kerime hakaret eden 7 Hiristiyan yakildi... Yorumları