Viyanada alkollü dondurma   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 06-29-2009 (00:52)   Son Mesaj: 06-29-2009 (00:52)    Cevap: 0    Gösterim: 3086  

    06-29-2009

    Viyanada alkollü dondurma

    Viyana da ne yazik ki yaz aylarinda dondurma yemek hep bir SIKINTI halini almistir. Güven noktasinda tabikide. Her ne kadar saticiya sorsanizda dondurmada alkol olup olmadigini alacaginiz cevap ta sizi tatmin etmeyebilir. Her ne kadar ben bu duruma viyanada ve almanya da farkli bakis acisiyla yaklassamda yinede garantisini vermiyorum bu uygulamanin. Ilk önce satici ya hangi dondurmalarda alkol olup olmadigini ve benim alerjim oldugunu söylüyorum. ona göre bir tedirginlikle kesin bir cevap alabiliyorum. Dondurmada bazi cesitlere alkol girdiginden tadi bozulur bunuda bilmek gerekiyor. Viyana da TICHY dondurmacisini hemen hemen herkes bilir. Cok ünlü olan bu dondurmacinin müsteriside bir hayli fazladir fakat ne yazik ki bir cok dondurmasinda alkol bulunmaktadir. TICHY sahibiyle yapilan röportaji sizlere iletmek isterim ve Avusturya da alkollü dondurma konusuna ya da en iyi TICHY de alkollü dondurma olayina aciklik getirmesi baabindan yararli olacagi kanisindayim

    Buyrun o röportaj ;

    Viyanada alkollü dondurma

    Yazın vazgeçilmez zevklerinden olan dondurma içeriğindeki alkol sebebiyle, müslümanları tedirgin ediyor. Bazı dondurma çeşitlerinde mutlak kullanılan alkol sebebiyle, gönül rahatlıyığla dondurma yemek iyice zorlaşıyor. Viyana’nın en ünlü dondurma dükkanlarından olan Reumannplatz’daki TICHY’nin sahibi Kurt Tichy ile görüştük. Yaz aylarında halkın yoğun talep ettiği Tichy dondurmaları 50 yıllık bir maziye dayanıyor.



    Kalabalık bir nüfusa sahip olan 10. bölgede bulunan TICHY’nin sahibi Kurt Tichy, dondurma çeşitlerinin birçoğunda alkol kullanıldığını belirtti. Bu konuda hassas davranan müşterilerine hangi üründe ne kullanıldığını açıkladıklarını belirten Tichy, içeriğindeki alkol nedeniyle Avusturyalıların dahi dondurma almaktan vazgeçtiklerini söyledi. Eskiden müşterinin dondurmadaki alkole çok dikkat etmediğini, ancak sağlık sebebiyle eski rağbetin azaldığını idade eden Tichy, dondurmalarının tarifinden dolayı alkol kattıklarını belirtti. Vanilya, kokos, fiako, pistazia, eismarillenknödel, eisbusserl, scheeball, bananen, tiramisu gibi ürünlerinden alkol kullandıklarına değinen Tichy, haselnuss, schoko, zitrone ve meyveli dondurmaların (muzlu hariç) alkol içermediğini söyledi.
    Eismarillenknödel, Tichy'nin en ünlü ürünlerinden birisi. Tichy'nin geliştirdiği bu tatlı da, alkol içermekte.

    Kurt Tichy, kendisiyle yaptığımız görüşmede, müşterilerinin hassasiyetine saygı duyduğunu, bu nedenle ürünlerinin içeriğini açıklamaktan çekinmediklerini ifade etti. Satış yapamama pahasına da olsa, hangi dondurmada alkol bulunduğunu soranlara dürüstce söyleyen Tichy, sadece müslümanların değil, Avusturyalı müşterilerin de artık sağlık gerekçesiyle alkollü dondurmadan kaçındıklarını sözlerine ekledi.
    Tichy dondurma dükkanını Kurt Tichy’nin babası kurmuş. 50 yıl önce bu mesleği İtalyanlar dışında kimselerin yapmadığından, halk kendilerini İtalyan sanıyormuş. Reumannplatz’daki binanın tamamının sahibi olan Tichy, Mart ayından Ekim’e kadar açık kalıyor.




    Viyanada alkollü dondurma Yorumları