Cin: Cin tarihinde bir ilk....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 05-07-2009 (17:35)   Son Mesaj: 05-07-2009 (17:35)    Cevap: 0    Gösterim: 3026  

    05-07-2009

    Cin: Cin tarihinde bir ilk....

    Çin'de bir vali, kentinin tanıtımı için yapılan çizgi filmde rol aldı. Daha önce eşine rastlanılmayan bu uygulama, tartışmalara neden oldu.

    Yerel medyanın haberine göre, Hunan eyaletinin Zhangjiajie şehri valisi Zhang Xiaoming, dünya tabii güzellikler listesinde yer alan şehrin çizgi filmli tanıtım filminde gitar çalıyor ve dans ediyor. Video, eyaletin merkezi Changsha'dan değişik şehirlere giden uçaklarda bir aydan beri gösteriliyor.


    15-18 Mayıs'ta düzenlenecek Uluslararası Ülke Müzik Festivali için yapılan tanıtım filminde rol alan valinin bu hali, Çinli internet sitelerinde tartışılıyor. Bazıları söz konusu videodaki valinin Çin tarihinde bir ilke imza attığını söylüyor. Çoğu Çinli bu videonun kabul edilebileceğini düşünürken, kimileri de valinin kendini beğenmişliğe karşı olan ılımlı ve alçak gönüllü tavırlarıyla daha popüler hale geldiğini savunuyor.

    Kamuoyunun bir kısmı, creatif bir düşünceyle üretilmiş olsa da, çizgi filmin kabaca olduğunu ve valinin imajını zedeleyeceğini düşünüyor.

    Vali Zhang, Çin radyosuna verdiği demecinde, "Video, tüm dünyadan gelen ziyaretçilere sıcak karşılamayı sunmanın yanında, benim müziğe olan şahsi sevgisimi de ifade etme imkânı verdi" ifadelerini kullandı.




    Cin: Cin tarihinde bir ilk.... Yorumları