Milyarlarca Müslüman rencide edildi   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 01-16-2008 (15:26)   Son Mesaj: 01-16-2008 (15:26)    Cevap: 0    Gösterim: 1086  

    01-16-2008

    Milyarlarca Müslüman rencide edildi

    Milyarlarca Müslüman rencide edildi

    Viyana Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada FPö’lü aday Susanne Winter’in milyarlarca Müslüman’ı rencide ettiği belirtildi.

    Açıklamada şu görüşlere yer verildi:


    Geçtiğimiz hafta sonu Graz’da seçim kampanyası kapsamında düzenlenen toplantıda FPÖ’lü aday Susanne Winter tarafından İslam dinini ve İslam Peygamberini küçültücü ve saygısızca ifadeler kullanılması kabul edilemez bir durumdur.

    Bahse konu ifadeler sadece yüce İslam dinine inanan milyarlarca Müslümanı rencide etmemiş, aynı zamanda dinler ve kültürlerarası diyalog çabalarına da bir darbe vurmuştur. İslam dini ve Peygamberinin bir seçim kampanyası sırasında konu edilmesi ise diğer bir düşündürücü unsurdur.

    Kışkırtıcı ve entegrasyonu en olumsuz şekilde etkileyecek bu ifadelere sorumlu Avusturya politikacı ve liderlerin gereken tepki ve cevabı vereceklerinden eminiz.

    Büyükelçilik olarak, Avusturya’da yaşayan vatandaşlarımızın bahsekonu içerikteki sorumsuz ve kışkırtıcı ifadeler karşısındaki tepkilerini, her zamanki gibi kendilerine yakışan olgunlukta ve mevcut kanun ve düzenlemeler çerçevesinde vereceklerine şüphemiz bulunmamaktadır.

    T.C. VİYANA BÜYÜKELÇİLİĞİ
    BASIN MÜŞAVİRLİĞİ
    15.01.2008




    Milyarlarca Müslüman rencide edildi Yorumları