ırak'ın bakuba kentinde intihar saldırısı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 07-15-2008 (23:44)   Son Mesaj: 07-15-2008 (23:44)    Cevap: 0    Gösterim: 815  

    07-15-2008

    ırak'ın bakuba kentinde intihar saldırısı

    Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeyinde bulunan Bakuba kentinde bir ordu merkezine iki intihar saldırganı tarafından düzenlenen bombalı saldırıda en az 23 kişinin öldüğü, 68 kişinin de yaralandığı bildirildi. Saldırının, orduya ait El Saad adlı asker toplama merkezine düzenlendiği ve ölenlerin çoğunun askere yeni alınacak kişiler olduğu belirtildi.

    Saldırganlardan ilkinin, üssün önünde üzerindeki bombayı patlattığı, olayın ardından kalabalığın toplanması üzerine de ikinci saldırganın üzerindeki bombayı patlattığı belirtildi. Bazı ajanslar ise ölü sayısını 30 olarak duyurdu.


    ABD ordusundan yapılan açıklamada, saldırıda 16 yeni askerin öldüğü 30 kişinin de yaralandığı belirtildi. Amerikan askerleri, Bakuba'nın da bulunduğu Irak'ın Diyala eyaletinde Ocak ayında bu yana operasyon düzenliyordu. Etnik açıdan karmaşık bir yapıya sahip olan Diyala'da sıklıkla polis ve askerleri hedef alan saldırılar düzenleniyordu.

    Irak İçişleri Bakanlığı da geçtiğimiz Pazar günü güvenlik güçlerinin Diyala'da büyük bir operasyona hazırlandığını duyurmuştu. Diyala operasyonunun, gerçekleşmesi halinde Irak'ta devlet otoritesini sağlamaya yönelik Şii ve Sünni militanları hedef alan son operasyon olacağı dile getirilmişti.




    ırak'ın bakuba kentinde intihar saldırısı Yorumları