Neden bizden böylesine korkuyorsunuz?   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 07-10-2008 (12:43)   Son Mesaj: 07-10-2008 (12:43)    Cevap: 0    Gösterim: 1139  

    07-10-2008

    Neden bizden böylesine korkuyorsunuz?

    Okudugum bir gazetede bir arkadas kendi görüslerini beyan etmis ve su baslik adinda "neden bizden böylesine korkuyorsunuz" diye düsüncelerini paylasmis.
    Bende bunu sizlere sunuyorum


    Türk vatandaşlarının Avusturya vizesi almak için paraya, sabıra ve birçok
    belgeye ihtiyacı var.

    Türkiye’de arkadaşlarım var. Eğer onlarla sadece telefonlaşmakla yetinseydim, hiç bir sorun olmayacaktı. Ama onları Avusturya’ya davet etmek ve onlarla Viyana’da birkaç gün geçirmek istiyorum. İşte bu noktada iş zorlaşıyor.

    Gerçi ikisinin de Avusturya’da kalıp, gizlice inşaatlarda çalışma gibi bir niyetleri yok. Biri bankacı, öteki de EDV uzmanı, yani yurtdışında iş aramak zorunda değiller. Ancak bütün bunları önce Avusturyalılara ispat etmeleri gerekiyor. 60-75 Euro’luk vize alabilmek için, geçerli pasaportun yanı sıra nüfus kağıdına, aile bildirimine, ikamet ilmühaberine, hangi vasıtayla Avusturya’ya gelineceğini gösterir bir belgeye, işverenden alınacak izin kağıdına, maaş tasdiknamesi ve güncel hesap çıktısına ve davetiyeye ihtiyaç var.

    Ayrıntılı bilgi, ya da Ankara’daki Avusturya Büyükelçiliği’nden randevu alma gibi şeyler kesinlikle bedava değil. Telefon ettiğinizde, hemen kredi kartı numarası ya da bankanın PIN kodu isteniyor. Böylece başvuru sahibinden daha telefonda callcenter hizmetleri için dokuz Euro alınmış oluyor.

    Evsahibi olarak benim işim de bundan daha kolay değil. Misafirlerime kefil olduğuma dair bir belge verebilmem için, polise pasaport, ikamet belgesi ve maaş tasdiknamesi göstermem gerekiyor. Bu belgelerle polise gidiyorum. Orada bana kira mukavelemi de getirmem gerektiği söyleniyor. Çünkü evimin kaç metrekare olduğu ve ne kadar kira ödediğim de kayıda geçmek zorunda. Böylece ikinci kez polise gidiyorum. Ama arkadaşlarımın on günlük vize alabilmeleri buna rağmen garanti değil.

    Şu sıralarda açık mektup yollamak moda olduğu için, arkadaşlarım da bütün bu belgelere ilaveten şöyle bir mektup yazabilirler:

    ‘’Sayın Avusturya hükümeti!

    Biz Türk vatandaşları halkınızın bazı endişelerini dikkate almak zorunda olduğunuzu biliyoruz. Ama biz Avusturya’ya orada yaşayan insanların işlerini ellerinden almak , ya da İslam kültürünü yaymak için gelmek niyetinde değiliz. On günden fazla kalmayı bile düşünmüyoruz, bütün istediğimiz tatil yapmak ve Türkiye’de kazandığımız paraların bir kısmını ülkenizde harcamak.

    AB ülkeleri neden AB üyesi olmayan ülkelerden gelen yabancılara yasadışı çalışmak isteyen işçiler ya da muhtemel sabıkalılar gözüyle bakıyor? (Diğer AB ülkelerine seyahat etmek de bundan daha farklı şartlara bağlı değil). AB tarafından teoride bu kadar değer verilen hareket serbestliği konusunda neden bize bu kadar zorluk çıkarılıyor? Neden Avrupa kapılarını böyle sımsıkı kapatıyor? Neden bizden böylesine korkuyorsunuz?

    Saygılarımızla.’’




    Neden bizden böylesine korkuyorsunuz? Yorumları