Parkinson ilaçı kumarbaz yapmış   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 07-10-2008 (12:22)   Son Mesaj: 07-10-2008 (12:22)    Cevap: 0    Gösterim: 877  

    07-10-2008

    Parkinson ilaçı kumarbaz yapmış

    ABD'de, kullandığı Parkinson ilacının kumar bağımlılığına yol açtığını, bu yüzden 3 milyon dolar kaybettiğini iddia eden bir kişi, ilaç şirketlerine dava açtı.

    New York eyalet mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde, eski bir Wall Street çalışanı olan 55 yaşındaki Randolph Simens, kendisine Parkinson teşhisi koyulduğu 2002 yılından 2007'ye kadar "Mirapex" adlı ilacı kullandığını ve bu süre içinde gitgide karşı konulamaz biçimde kumar oynama isteğine kapıldığını savundu.


    Dilekçede, karşılayacak parası olmadığı için avukat tutamadığını belirten Simens, ilacı üreten Boehringer Ingelheim, Pfizer and Pharmacia & Upjohn firmalarını, ihmalkarlık ve ihmalkar beyanla suçlayarak, kaybının giderilmesi talebinde bulundu.

    İlacı kullandığı süre içinde internette ve kumarhanelerde kumar oynamaktan kendini alamadığını iddia eden Siemens, ilaçla kumar bağımlılığı gibi davranışlar arasında bağlantıyla ilgili bir makale okuduktan sonra bir nebze rahatladığını açıkladı.

    İki çocuk babası Randolph Simens, ilacı bıraktıktan sonra 5 hafta içinde kumar oynamayı kestiğini sözlerine ekledi.

    Pfizer'ın sözcüsü ise şirketin, ilacın kumar oynamak gibi davranışlarla bağlantısı olduğu yönündeki ilk tıbbi araştırmalardan sonra 2005 yılından bu yana "Mirapex"i piyasaya sürmediğini bildirdi.

    Prospektüsünde, "huzursuz bacak sendromu"na yol açabileceği de belirtilen "Mirapex", ABD'de hala satılıyor.




    Parkinson ilaçı kumarbaz yapmış Yorumları