5 Bin Kişi önünde Idam   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 06-28-2008 (12:35)   Son Mesaj: 06-28-2008 (12:35)    Cevap: 0    Gösterim: 735  

    06-28-2008

    5 Bin Kişi önünde Idam

    Casusluk yapmakla suçladıkları iki adamı 5 bin kişinin önünde idam ettiler.

    Pakistan'da aşırı dinci militanların, ABD güçleri adına casusluk yapmakla suçladıkları 2 Afgan'ı, Afganistan sınırı yakınında büyük bir kalabalık önünde idam ettiği haber verildi.

    Uluslararası ajansların bildirdiğine göre, Bajur bölgesinde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, militanlar bir Afgan'ı bıçaklarken ve başını keserken, diğer Afgan'ı da vurarak öldürürken izledi.


    Yerel bir yetkili, kalabalığın tekbir getirerek izlediği infazdan sonra militanların kutlama gösterisi olarak havaya ateş açması sonucu halktan 2 kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını söyledi.

    Militanlar, idam ettikleri 2 kişiyi, ABD'nin 14 mayısta bölgedeki Damadola köyü yakınında düzenlediği ve 14 kişinin öldüğü füze saldırısına yardım etmekle suçluyor.

    Reuters ajansı, infazı yapanların Taliban militanı olduğunu duyurdu. Pakistan'ın Afganistan sınırındaki aşiret bölgesinde onlarca kişi, Afganistan'daki ABD güçleri için casusluk yaptıkları suçlamasıyla idam edilmişti, ancak halk önünde infaz nadir olmuştu.




    5 Bin Kişi önünde Idam Yorumları