hollanda tatil icin en popüler ülke   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 06-28-2008 (12:21)   Son Mesaj: 06-28-2008 (12:21)    Cevap: 0    Gösterim: 788  

    06-28-2008

    hollanda tatil icin en popüler ülke

    Hollanda Turizm ve Kongre Bürosu (NBTC), Hollanda'nın komşu ülkelerden Almanya ve Belçika'ya nazaran en tatil için en popüler ülke olduğunu açıkladı. Büronun açıklamasına göre Temmuz ev Ağustos aylarında Hollanda'ya 2,9 milyon yabancı kökenli turistin gelmesi bekleniyor. Bu sayının geçen yıl 2,8 milyon olduğu dolayısıyla Hollanda'nın cazibesinin her yıl artarak turistlerin ilgi odağı olduğu belirtildi. Komşu ülkelerden Almanya, İngiltere ve Belçikalı turistlerin başı çektiği açıklandı.

    Diğer taraftan Hollanda içinde tatillerini geçirmek isteyenlerin sayısının 3,9 milyondan 3,8 milyona düştüğü açıklandı.


    NBTC yetkililerinden Kees van der Most, Hollandalıların büyük çoğunluğunun okulların kapanmasının ardından tatillerini genelde Hollanda dışında geçirmek istediklerini söyledi. Kees van der Most özellikle Hollanda'yı tercih eden yabancı kökenli tatilcilerin bungalov parkları, müzeleri ve Hollanda'nın deniz kenarındaki şehirleri tercih ettiklerini açıkladı. NBTC yetkilileri bu yıl yine tatilcilerin gözdesinin suda yüzen şehir Amsterdam olduğu ifade edildi. Avrupa'nın en çok turist alan ve en güzel şehirlerinden biri olan sayısız kanalları, lale bahçeleri ve yel değirmenleri ile ünlü başkent Amsterdam. Amsterdam, dünyada yaşanılacak en iyi şehirler sıralamasında geçen yıl 13'üncü seçilmişti.




    hollanda tatil icin en popüler ülke Yorumları