17 öğrencinin Toplu Hamileliği Planlı Değilmiş   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 06-26-2008 (14:11)   Son Mesaj: 06-26-2008 (14:11)    Cevap: 0    Gösterim: 701  

    06-26-2008

    17 öğrencinin Toplu Hamileliği Planlı Değilmiş

    ABD'nin Massachusetts eyaleti Gloucester kenti Belediye Başkanı Carolyn Kirk, lise öğrencilerinin hamile kalmak için anlaşma yaptığı konusunda 'Yok böyle bir şey' dedi.

    Belediye Başkanı Kirk, kent, okul ve sağlık yetkilileriyle dün kapalı kapılar arkasındaki toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, hamile kalmak için herhangi bir plan yapılmadığını ve anlaşma yapıldığına dair kesinlikle kanıt bulunmadığını bildirdi.


    Kirk, basın toplantısında hamile kalan 17 kız öğrenciyle ilgili birçok soruyu da 'özel' olduğu için yanıtlamadı. Bu toplantıya, geçen hafta Time dergisine kızların hep birlikte hamile kalmayı planladığını söyleyen Gloucester Lisesinin Müdürü Joseph Sullivan ise katılmadı.


    Belediye Başkanı Kirk, Sullivan ile temas halinde olduğunu belirterek, lise müdürünün böyle bir anlaşma olduğuna nasıl inanabildiğine açıklık getiremediğini ifade etti.


    Haberi yayımlayan Time dergisi, dün internet sitesinde yayımladığı başka bir haberde, Sullivan ile yaptığı röportajdan başka alıntılara yer verdi. Time, Sillivan'ın 'hamile kalmak ve bebeklerini birlikte büyütmek için anlaşma yaptılar' sözlerine yer verdi.


    Time dergisi, liselerdeki rehberlik merkezlerine bakan 'Pathways for Children' adlı kuruluşun yöneticisi Sue Todd'un 13 Haziranda dergiye yaptığı açıklamada, 'bir sosyal görevlinin, kızların en erken sonbaharda hamile kalmayı planladıklarını duyduğunu' söylediğini de yazdı.


    Okuldan geçen hafta yapılan açıklamada, lisede, birbiri ardına görülen hamileliklerin nedeninin bu gizli anlaşma olduğu belirtilmişti. Time dergisine konuşan okul müdürü de, 17 öğrencinin hamile kalmasının araştırılması sonucunda, kızların kendi aralarında bir anlaşma yaptıklarının ortaya çıktığını söylemişti. Time'ın bu haberi eyalette şok etkisi yaratmıştı.




    17 öğrencinin Toplu Hamileliği Planlı Değilmiş Yorumları