Guardian: Almanya Maçı, Türkiye Kalpleri Kazandı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 06-26-2008 (13:35)   Son Mesaj: 06-26-2008 (13:35)    Cevap: 0    Gösterim: 811  

    06-26-2008

    Guardian: Almanya Maçı, Türkiye Kalpleri Kazandı

    Türkiye'nin yarı finalde Almanya'ya 3-2 yenilerek Avrupa şampiyonasına veda ettiği maç İngiliz basınında geniş yankı buldu.

    "Kazanan Almanya olsa da tarafsız seyircinin kalbini kazanan Türkiye oldu" diyen Guardian gazetesi, tecrübeli Almanya'nın 'gerektiği gibi' galip geldiği karşılaşmada Fatih Terim'in maceracı oyununu övdü. Yine son dakika golüyle biten maçta bu kez kazanan tarafının Almanya olduğunu belirten Guardian, Türkiye orta sahasındaki futbolcuların ise hayatlarının oyununu oynadığı yorumunu yaptı. Guardian son gol için ise "Türklerin kalbine bıçak gibi saplandı" ifadesini kullandı.Guardian, orta sayfasında Almanya'da balkonlarında Türk ve Alman bayraklarının asılı olduğu binaların fotoğrafına yer verdi.

    Times gazetesi ise, öngörülerin aksine tarafların birbirine denk bir oyun sergilediğini, maçın ilk 45 dakikasında Türkiye'nin daha iyi oynadığını yazdı. BBC de maçı Almanya'nın kazanmasına rağmen, Türkiye'nin sahada daha iyi bir oyun sergilediğini vurguladı.

    Daily Telegraph ise maç haberini yüzlerini milli renklere boyayan taraftarların fotoğrafları eşliğinde verdi.




    Guardian: Almanya Maçı, Türkiye Kalpleri Kazandı Yorumları