Sudan'da Uçak Kazası   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 06-11-2008 (14:18)   Son Mesaj: 06-11-2008 (14:18)    Cevap: 0    Gösterim: 667  

    06-11-2008

    Sudan'da Uçak Kazası

    Sudan'ın başkenti Hartum'da meydana gelen uçak kazasında 100'ün üzerindeki yolcunun hayatından endişe duyuluyor. Yaklaşık 7 ay önce Sudan Havayolları filosuna katılan Airbus A310 tipi yolcu uçağı, inişinin ardından ikiye bölünerek, yanmaya başlamıştı.

    Sudan Havayolları'na ait Airbus A310 tipi yolcu uçağı, başkent Hartum'a iniş yaptıktan sonra motorlarından birinde meydana gelen patlama sonucu yanmaya başladı. Sudan Havayolları'nın Şam'da bulunan merkezinin yöneticisi olan Raqeeb Abdel-Latif, uçağın yaklaşık 7 ay önce filoya dahil edildiğini belirterek, 203 yolcusu ve 14 mürettebatı ile Şam'dan ayrıldığını ve Ürdün'e doğru uçuşa geçtiğini bildirdi. Amman'a sorunsuz bir şekilde ulaşan uçak, burada bekleyen 34 yolcuyu da alarak, yeniden havalandı ve uçuşun son ayağı olan Hartum'a doğru seyretti. Hartum için yaklaşma uçuşunu sürdüren pilot, kule ile yaptığı temasta iniş için iznini aldı ve inişe geçti. İşte korkunç kaza da bu sırada meydana geldi. Sudan Emniyet Genel Müdürü Muhammed Najib, kötü hava koşulları sebebiyle meydana geldiğini ifade ettiği kazada uçağın ikiye bölündüğünü ve yanmaya başladığını kaydetti. Najib, "Yolcuların büyük bir bölümünün canlarını kurtarmak için uçağı zamanında terk etmeyi başardıklarına inanıyoruz" şeklinde açıklama yaparken, yolcuların uçağı ne şekilde terk ettikleri konusunda herhangi bir yorumda bulunmadı.


    Hartum Havalimanı Yöneticisi Yuossef İbrahim, uçağın piste güvenli bir şekilde iniş gerçekleştirdiğini ve pilotun kontrol kulesi ile temas kurarak, parkura yanaşmak için direktif istediğini iddia etti. İbrahim, "Tam bu sırada uçağın motorlarından birinde patlama meydana geldi ve uçak bir anda yanmaya başladı. Bu teknik bir sorun" diyerek, kazanın kötü hava koşulları sebebiyle meydana geldiği iddialarını yalanladı. İbrahim, kazadan kurtulan yolcuların olduğunu kaydederken, ayrıntılı bir açıklamada bulunmadı.

    Washington merkezli Federal Havacılık İdaresi ve Ulusal Ulaşım Güvenliği Dairesi sözcüsü, kazanın ne şekilde meydana geldiği konusunda konuşmak için henüz erken olduğunu ancak bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

    Airbus A310 tipi uçakta 251 kişi bulunuyordu.




    Sudan'da Uçak Kazası Yorumları