Berlin'de Kumdan Heykeller Sergisi   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 06-11-2008 (14:09)   Son Mesaj: 06-11-2008 (14:09)    Cevap: 0    Gösterim: 746  

    06-11-2008

    Berlin'de Kumdan Heykeller Sergisi

    Almanya'nın başkenti Berlin'de 12 ülkeden sanatçının katılımı ile gerçekleşen 6. Uluslararası Kum Heykelleri Sergisi "Sandstation" yarın açılıyor.

    Almanya'nın başkenti Berlin'de Avrupa'nın en büyük tren garı Hauptbahnhof bölgesindeki kumdan heykeller sergisi, uzun süren çalışmaların ardından yarın sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 24 ayrı heykeltıraşın kumdan heykellerine ilk kez ödül de verilecek. Geleneksel Kum Heykelleri Sergisi yaz aylarında başkent Berlin'in vazgeçilemez bir kültürel etkinliği haline geldi. Fransa'dan Ukrayna'ya 24 ayrı plastik sanatçının göz nuru ve el emeği ile oluşturulan kumdan heykellerin ömrü 4 ila 8 hafta arasında değişiyor. Berlin'deki hava koşullarının heykellerin ömrünü doğrudan etkileyeceği tahmin ediliyor. Elverişli hava koşullarına bağlı olarak serginin en az 100 bin kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.


    Heykeltıraşlardan Johannes Week, sergiye diğer yıllara kıyasla daha yoğun ilgi olmasını beklediğini söyledi. Heykeltıraş Lena Temberleck, kumla zevkle çalıştığını ifade ederken, bir izleyici ise kumdan heykelleri izlemenin kendisine büyük zevk verdiğini belirtti. Öte yandan Faslı heykeltıraş Simon Abdisamed, özellikle başkent Berlin'de kumdan heykel yapmanın kendisi için ayrı bir motivasyon olduğunu söyledi.

    Kumdan heykeller sergisi 17 Temmuz'a dek sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.




    Berlin'de Kumdan Heykeller Sergisi Yorumları