Bush, Slovenya'da Liderlerle Bir Araya Geldi   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 06-10-2008 (12:11)   Son Mesaj: 06-10-2008 (12:11)    Cevap: 0    Gösterim: 545  

    06-10-2008

    Bush, Slovenya'da Liderlerle Bir Araya Geldi

    ABD'de Kasım ayında yapılacak seçimlerin ardından görev süresi dolacak Başkan George Bush, son Avrupa gezisinin ilk adımı olan Slovenya'da liderlerle bir araya geldi.

    Avrupa Birliği (AB) ile ABD arasındaki zirvenin başlamasından önce, AB dönem başkanı Slovenya'nın Devlet Başkanı Danilo Türk ve Başbakan Janez Jansa ile Kranj'daki tarihi Brdo Kalesi'nde bir araya gelen Bush, Slovenya'ya övgülerde bulundu.


    Bush, "Başkan olarak Avrupa'ya ilk ziyaretim Slovenya'dan başladı, Başkan olarak Avrupa'ya son ziyaretim de..." dedi.

    Ev sahibi Slovenya Devlet Başkanı Türk de, "hızlı bir geziye çıkan" Bush'un ülkesinde biraz daha kalması ve yerel kültürü tanıması dileğinde bulundu.

    Bush'un, Brdo Kalesi'nde AB liderleriyle katılacağı zirvenin ardından Almanya'ya geçerek akşam yemeğinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelmesi, yarın da Merkel ile ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

    ABD Başkanı Bush, bir hafta sürecek Avrupa gezisi sırasında Almanya'nın ardından İtalya, Fransa, İngiltere ve İrlanda'yı ziyaret edecek.




    Bush, Slovenya'da Liderlerle Bir Araya Geldi Yorumları