Amerikan Ekonomisi Büyük çöküşün Eşiğinden Dönmüş   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 06-10-2008 (09:24)   Son Mesaj: 06-10-2008 (09:24)    Cevap: 0    Gösterim: 685  

    06-10-2008

    Amerikan Ekonomisi Büyük çöküşün Eşiğinden Dönmüş

    ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, Amerikan ekonomisinin büyük bir çöküş tehlikesini atlatmış olabileceğini söyledi.
    Bernanke, Massachusetts eyaletinde bankacılarla yaptığı toplantıda, işsizlikte görülen artışa rağmen, ekonomide büyük bir çöküş tehlikesinin geçen ay azalmış göründüğünü belirtti.

    ABD'de işsizlik oranı geçen ay son yirmi yılın en büyük artışını göstermişti. Bernanke, faiz hadlerinin bir kaç kez indirilmesi ve vergi indirimlerinin sıkıntıyı aşmada rolü olduğunu ama akaryakıt fiyatlarındaki artışların enflasyonu yükseltme tehlikesinin hala bulunduğunu kaydetti. BBC'nin haberine göre, Bernanke'nin açıklamaları piyasaların derin bir nefes almasını sağlayabilir. Enflasyonun yükselmesi ve doların zayıflaması durumunda Amerikan Merkez Bankası'nın bu yıl içinde ya da gelecek yıl faiz hadlerini artırmak zorunda kalabileceği belirtiliyor.

    Washington, konut piyasasındaki krizi aşmak ve ekonomiyi canlandırmak amacıyla toplam 168 milyar dolarlık vergi iadesi yapmıştı.




    Amerikan Ekonomisi Büyük çöküşün Eşiğinden Dönmüş Yorumları