"türbanla Ilgili Kararları Her ülke Kendi Başına Vermeli"   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 06-10-2008 (08:55)   Son Mesaj: 06-10-2008 (08:55)    Cevap: 0    Gösterim: 865  

    06-10-2008

    "türbanla Ilgili Kararları Her ülke Kendi Başına Vermeli"

    Almanya Federal Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz, Türkiye'deki türban konusunu yakından takip ettiklerini belirterek, "Bu kararları her ülkenin kendi başına vermesinden yanayım" dedi.

    Ruprecht Polenz, Alman Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyonda bir gurup gazetecinin sorularını yanıtladı. Polenz, "Anayasa Mahkemesi'nin hangi kararı verdiğini ve bundan sonra vereceği kararı tabii ki yakından takip ediyoruz" dedi.



    Başörtüsü konusunun Almanya'da da çok tartışıldığını kaydeden Polenz, Avrupa'da Fransa gibi laikliği çok katı bir biçimde uygulayan ülkeler olduğu gibi İskandinav ülkeleri veya İngiltere gibi Kraliyet ile Kilise arasında bir denge bulmuş olan devletler de bulunduğunu belirterek "Dolayısıyla ben bu kararları her ülkenin kendi başına vermesinden yanayım" dedi.


    Ruprecht Polenz, Almanya'da iki defa parti kapatıldığını anımsatarak, "Dolayısıyla ben bu tür fikir ayrılıklarını aslında partiler arası bir çatışma gibi bakıyorum, mahkeme önünde yapılacak bir tartışma olarak görmüyorum" dedi.


    Polenz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede Türkiye'nin bölge sorunlarının çözümünde oynadığı rolü ele aldıklarını belirterek Türkiye'nin bölgesinde çok önemli bir rol oynadığını vurguladı.


    Polenz, Aziz Paul Yılı dolayısıyla Tarsus'ta halen müze olarak kullanılan Katolik Kilisesi'nin ibadete açılması talebi bulunduğunu anımsatarak görüştüğü Türk yetkililerinin buna olumlu baktıkları izlenimi edindiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda destek verdiğini söyledi.




    "türbanla Ilgili Kararları Her ülke Kendi Başına Vermeli" Yorumları