Aytmatov'un Sağlık Durumunda Iyileşme Yok   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 06-10-2008 (08:46)   Son Mesaj: 06-10-2008 (12:22)    Cevap: 2    Gösterim: 626  

    06-10-2008

    Aytmatov'un Sağlık Durumunda Iyileşme Yok


    Kırgızistan'ın ünlü yazarı Cengiz Aytmatov'un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve iyileşme yönünde bir değişme olmadığı bildirildi.


    Belgesel çekimi için gittiği Tataristan'ın başkenti Kazan'da böbrek rahatsızlığı nedeniyle önce Kazan'da tedavi altına alınan ve daha sonra Almanya'ya nakledilen Kırgızistan'ın dünyaca ünlü yazarı Aytmatov'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Aytmatov'un sağlık durumunda iyileşme adına herhangi bir değişikliğin olmadığı belirtildi. Kırgızistan'ın Almanya Büyükelçisi Maratbek Bakiyev de 79 yaşındaki ünlü yazarın sağlık durumunun ciddi olduğunu ifade etti. Suni solunum cihazına bağlı olarak tedavisine devam edilen yazara hastanede eşi ve üvey oğlu refakat ediyor.


    Aytmatov, bir Rus televizyon kanalının organizasyonu üzerine "Gün Olur Asra Bedel" romanının belgesel çekimleri için gittiği Tataristan'ın başkenti Kazan'da 16 Mayıs'ta ani böbrek rahatsızlığı üzerine hastaneye kaldırılmıştı. 79 yaşındaki yazar, daha sonra 18 Mayıs'ta doktorların tavsiyesi üzerine ambulans tipi özel uçakla doktorlar eşliğinde tedavi için Almanya'ya nakledilmişti. Aytmatov, 18 Mayıs'tan bu yana Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Nürnberg kentinde bir klinikte tedavi görüyor.

    Aytmatov bu yıl 12 Aralık'ta 80. yaşına ayak basacak. Kırgızistan, ünlü yazarın 80. yaş günü dolayısıyla görkemli tören düzenlemeyi planlıyor. Ünlü yazar 12 Aralık 1928'de Kırgızistan'ın Talas Eyaleti'nin Şeker Köyü'nde dünyaya geldi.




    Aytmatov'un Sağlık Durumunda Iyileşme Yok Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  06-10-2008, 12:03


    Epeyde yaslanmis cengiz aytmatov.

    Edebi metinler dersinde islemistik lise de

    Hayirlisi olsun diyelim
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 2  06-10-2008, 12:22


    Allahtan acil sifalar dilerim.Bu büyük yazarin"Günler uzar yüz yil olur"isimli Kitabindan cok etkilenmistim.Gercekten okumaya deger bir kitab.Her asra hitab edisi dahi yazarin ufkunu belirtiyor.Inanin su an avrupada bu durumun baska versyonu ile karsi karsiyayiz her ne kadar ismi Kominizm olmasa dahi ayni yöntem.ASIMILE....