Biletler El Yakıyor!   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 05-26-2008 (00:03)   Son Mesaj: 05-26-2008 (00:03)    Cevap: 0    Gösterim: 1043  

    05-26-2008

    Biletler El Yakıyor!

    İzin aylarının yaklaşmasıyla birlikte Avusturya’da yaşayan vatandaşlarımızı Türkiye’ye gidiş heyecanı sardı.

    Özel araçları ile kara yolunu tercih edeceklerin yanı sıra hava yolu da her zaman olduğu gibi yine vatandaşlarımızın en önemli alternatiflerinden biri olacak. Ancak uçak bilet fiyatları yine el yakıyor. Türk Hava Yolları ve Avusturya Hava Yolları’nın bilet fiyatları hiç olmadığı kadar artmış durumda. Haziran ayı içerisinde Avusturya’nın Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor olması biletlere olan talebi arttırdı. Bundan dolayı fiyatlar da fahiş bir miktara ulaştı.



    Öte yandan uçak bileti için değişik alternatifler de mevcut. Avusturya’ya komşu ülkelerden Türkiye’ye gitmek daha ucuza gelebiliyor. Özellikle Bratislava üzerinden Türkiye’ye uçmak oldukça uygun bir alternatif olarak dikkat çekiyor.

    Sahtekârlara kanmayın
    Özellikle vatandaşlarımızın “ucuz bilet” vaadiyle kendilerini dolandırmak isteyenlere karşı uyanık olmaları gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan skandallar artık bu konuda daha dikkatli olmamız gerektiğini, bilet alınan yerin güvenilir olmasının şart olduğunu gözler önüne seriyor. Ayrıca bilet aldıktan sonra havayolu şirketini arayarak adınıza bilet kesilip kesilmediğini teyit ettirmeniz sizin yararınıza olacaktır.

    Aktarmalı uçuşlar daha ucuz oluyor
    Direkt uçuşlar yerine aktarmalı uçuşları tercih ederseniz daha karlı çıkabilirsiniz. Özellikle büyük hava yollarının koltuklarını doldurabilmek için yaptığı aktarmalı uçuşlardan yararlanabilmek için erken rezervasyon yaptırmak gerekiyor




    Biletler El Yakıyor! Yorumları