ırk Ayrımcılığı, Almanya'daki Eğitimli Türklerin Kaçmasına Sebep Oluyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 05-25-2008 (23:54)   Son Mesaj: 05-25-2008 (23:54)    Cevap: 0    Gösterim: 725  

    05-25-2008

    ırk Ayrımcılığı, Almanya'daki Eğitimli Türklerin Kaçmasına Sebep Oluyor

    Almanya'da giderek artan ırk ayrımcılığının, özellikle bu ülkede doğmuş eğitimli Türklerin daha iyi fırsatlar bulmak için İngilizce konuşulan diğer ülkelere gittikleri belirtildi. Alman Der Spiegel dergisi, ailesi Almanya'ya göçmen olarak gelmiş binlerce üniversite öğrencisinin, istenemediklerini hissettikleri için ciddi biçimde göç etmeyi düşündüklerin yazdı.

    Dergide yer alan konuya ilişkin makalede, Futureorg adlı bir şirket tarafından ülkenin batısındaki Krefeld kentinde yaşayan Türkler arasında gerçekleştirilen ankette meslek sahibi Türk ve Alman-Türklerin yüzde 38'inin ülkeden ayrılmayı düşündüğünün ortaya çıktığı belirtiliyor. Ayrılmayı düşünenlerin yüzde 42'sinin ise buna gerekçe olarak "kendilerini evde hissetmemeyi gösterdiği" kaydediliyor.


    Ankete katılanların büyük çoğunluğu ayrıca Alman yönetiminin gerçekten ülkede bulunan 2,5 milyonluk Türk toplumu için "güvenilir bir entegrasyon politikası" yürütüp yürütmediği konusunda şüpheli. Almanya'da halen 200 bin civarında Türk öğrenci bulunuyor.

    Yüksek eğitim almış Türkler ile diğer İslam ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenlerin, Almanya'da iyi geliri olan mesleklere ve pozisyonlara getirilmediğini kaydeden Der Spiegel, bunun sebebinin ise "ya dini ya da etnik ayrımcılık" olduğunu ifade ediyor.

    Dergi ayrıca birçok yetenekli Müslüman kadının başörtülerinden dolayı alman işverenler tarafından çalıştırılmadığını vurguluyor. Der Spiegel, Almanya'da özellikle eski nesil işçilerin yabancılara karşı ırkçı duygular hissettiğinin altını çiziyor.




    ırk Ayrımcılığı, Almanya'daki Eğitimli Türklerin Kaçmasına Sebep Oluyor Yorumları