Camide askerlik   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 01-14-2008 (15:53)   Son Mesaj: 01-14-2008 (15:53)    Cevap: 0    Gösterim: 1918  

    01-14-2008

    Camide askerlik

    Camide askerlik yapan Türk gençlerine bir yenisi daha eklendi. Fatih İmre (20) de Almanya'da Halle Westfalen Kenti'nde Ayasofya Camisi'nde sivil askerlik yapıyor.

    Camide askerlik

    ALMANYA'da askerlik yerine geçen sivil hizmet gören gençlerin sayısı artıyor. Halle Westfalen Kenti'nde DİTİB'e bağlı Ayasofya Camisi'nde sivil askerlik yapan 20 yaşındaki Akşehirli Fatih İmre 'Kutsal bir görev yapıyorum. Dört ayı geride bıraktım. Beş ay sonra da teskere alacağım' dedi. Eğitimine ara vererek Alman Askerlik Dairesi'ne sivil hizmet için başvuran İmre, 'Kışlada askerlik yerine, kamu yararına çalışan bir kurumda gönüllü olmayı yeğledim' diye konuştu.

    SİLAH SEVMİYORUM

    Dört ay önce sivil görevli olarak Halle Ayasofya Camisi'nde göreve başladığını belirten İmre şunları söyledi: 'Silah sevmiyorum. Ben her zaman barıştan yanayım. Bu nedenle sivil hizmeti tercih ettim. Bunu da camide yapmaktan ötürü çok mutluyum. İnsanlara hizmet ediyorum. Birinci kuşak amcalarımla birlikteyim, onlara yardımcı oluyorum. Çok mutluyum. Teskeremi aldıktan sonra eğitimimi tamamlayacağım.'

    Sivil hizmet görmek isteyen Türk kökenli gençlere de seslenen İmre, 'Bu çok kutsal bir görev. Cami veya diğer hayır kurumlarında çalışmak insana manevi huzur veriyor. Gençlere öneriyorum. Cami ve diğer Türk dernekleri de kapılarını benim gibi meraklı gençlere açsınlar' dedi.

    hurriyet.de




    Camide askerlik Yorumları