İtalya'da Irkçı Parti, Cami Yapılmaması için İmza Topluyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 05-17-2008 (21:27)   Son Mesaj: 05-21-2008 (00:42)    Cevap: 1    Gösterim: 667  

    05-17-2008

    İtalya'da Irkçı Parti, Cami Yapılmaması için İmza Topluyor

    İtalya'da yapılan seçimlerin ardından iktidara gelen sağ koalisyonda bulunan Kuzey Ligi Partisi, Padua kentinde cami yapılmaması için imza topluyor. Times gazetesi, Padua'daki Müslümanların kendini "kuşatma altında" hissettiklerini yazdı.

    Gazetenin haberine göre, Kuzey Ligi Partisi'nden Leandro Comacchio, cami yapılmasına karşı referandum yapılması için imza topluyor. Comacchio, Müslümankara karşı olmadıklarını ancak 700 metrekarelik alanın cami yapılması için veren "toleranslı" belediye konseyine karşı olduklarını savundu. Ayrıca, Comacchi, konseyin göçü kontrol etmediğini, bunun da suçu arttığını iddia etti. Gazete, tarihi üniversitesi ve pizzaları ile meşhur olan Padua'da da artık Kuzey Ligi Partisi'nin destekçilerinden oluşan sokak devriyelerinin gezindiğini yazdı. Comacchio, devriyelerin en az 4, en çok 10 kişiden oluştuğunu belirtti. Devriyeler gerekli olduğunda polisi arıyor.

    The Times, Kuzey Ligi Partisi'nin bu adımları, şehirdeki Müslümanların kendilerini "kuşatma altında" hissetmelerine yol açtığını belirtti. Kentte halihazırda bulunan cami, toprak sahibinin yeri geri istemesi nedeniyle yıkılacak. Caminin sözcüsü Maher Selmi, sağa kayan İtalya'da, yabancılara karşı önyargıların arttığını söyledi. Selmi, "Karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Ortak bir zemin bulmak için diyalog istiyoruz." şeklinde konuştu.

    Avusturya'da da Kaernten ve Vorarlberg eyaletleri cami yapılması yasaklayan yasaları yürürlüğe sokmuştu.




    İtalya'da Irkçı Parti, Cami Yapılmaması için İmza Topluyor Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  05-21-2008, 00:42


    islamiyete olan bu kin neden