Euro2008 için Avusturya ve İsviçre ile Güvenliğe İlişkin Ortak Deklarasyon İmzalandı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 05-16-2008 (13:23)   Son Mesaj: 05-16-2008 (13:23)    Cevap: 0    Gösterim: 931  

    05-16-2008

    Euro2008 için Avusturya ve İsviçre ile Güvenliğe İlişkin Ortak Deklarasyon İmzalandı

    Avusturya ve Türkiye - İsviçre hükümetleri arasında 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili güvenliğe ilişkin konularda ortak bir deklarasyon imzalandı.
    İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, hükümet adına İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın imzaladığı ortak deklarasyon, Avusturya Federal İçişleri Bakanı Günther Platter, İsviçre Adalet ve Polis Bakanı Eveline Wıdmer Schlumpf tarafından imzalandı.


    Açıklamada, EURO 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında alınacak güvenlik tedbirlerinin ve müsabakalara gelecek taraftarlar ile ilgili genel değerlendirmelerin yapıldığı toplantıların ilki, 29 Kasım-01 Aralık 2006 tarihleri arasında Avusturya'nın Viyana şehrinde, ikincisi ise 13-14 Aralık 2007 tarihleri arasında İsviçre'nin Zürih şehrinde gerçekleştirildiği belirtildi. Hükümeti temsilen Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı toplantılarda; şampiyonada alınacak güvenlik tedbirleri, risk kategorileri, müsabakalara gelecek taraftarlarla ilgili genel değerlendirme, bilgi aktarımı, veri tabanı ve görevlendirilmesi düşünülen irtibat görevlileri hakkında görüşmeler yapıldığı bildirildi.

    Toplantıda ayrıca şampiyona esnasında Türk taraftarlarla ilgili görevlendirilecek güvenlik görevlilerinin ikili işbirliği anlaşmaları çerçevesinde çalışma şartları ve şekilleri konuları üzerinde görüşüldüğü aktarıldı. Toplantılarda tarafların; spor faaliyetleri öncesinde ve müsabakalar sırasında, ülkelerin yürürlükteki mevzuatları çerçevesinde ve özellikle 19 Ağustos 1985 Futbol Maçları ve Spor Faaliyetlerinde İzleyici Şiddeti ve Yakışıksız Davranışlar Avrupa Sözleşmesi hükümleri ve 2006 UEFA kriterleri uyarınca güvenlik hususunda yakın işbirliği yapmayı arzu ettiklerini ifade ettiği dile getirildi. Ayrıca, terörist tehditlere karşı mücadelede yürütülen güvenilir ve yakın işbirliğine özel bir önem verildiği de belirtildi.

    Ortak deklarasyonun; Polis İşbirliği, İnsan Kaynakları Desteği , Bilgi Alış Verişi, Taraftarlara Refakat Edilmesi ve İzlenmesi, Transit Kontrol Önlemleri, Potansiyel Şiddet Yanlısı Taraftarların Ülkeden Çıkısını Engelleme Önlemleri, Medya Sektöründe İşbirliği alanlarını kapsayacağının belirtildiği açıklamada, Deklarasyon gereği, Türkiye'den 1'i genel koordinatör olmak üzere İsviçre ve Avusturya'da 10'ar olmak üzere toplam 21 uzman personel görevlendirildiği gerektiğinde personel sayısının arttırılabileceği ifade edildi.

    Avusturya Cumhuriyeti ile 11 Nisan 2008 tarihinde imzalanan deklarasyon İsviçre Hükümeti ile bugün imzalandığı belirtildi.




    Euro2008 için Avusturya ve İsviçre ile Güvenliğe İlişkin Ortak Deklarasyon İmzalandı Yorumları