Çin'de Ölü Sayısı 50 Bine Yükselebilir   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 05-16-2008 (13:07)   Son Mesaj: 05-16-2008 (13:08)    Cevap: 1    Gösterim: 571  

    05-16-2008

    Çin'de Ölü Sayısı 50 Bine Yükselebilir

    Çin devlet televizyonu, Siçuan eyaletinde meydana gelen 7.9 şiddetindeki depremde ölü sayısının 50 bine yükselebileceğini bildirdi.

    Siçuan eyalet yetkilileri, ülkenin güneybatısında resmi ölü sayısını 19 bin 500 olarak açıklıyor. Ancak çeşitli şehirlerden gelen haberler ölü sayısının açıklanandan daha fazla olduğunu gösteriyor.

    Resmi haber ajansı Xinhua, depremin merkez üssüne yakın Yingxiu kasabasında hayatını kaybeden 7 bin 700 kişi dahil toplam sekiz bölgede ölü sayısının 20 bini bulduğunu açıkladı.


    Washington'daki Çin Büyükelçiliği'nden alınan bilgiye göre, deprem bölgesinde 4.3 milyon ev ya yıkıldı ya da bir daha kullanılamayacak derecede zarar gördü.

    Yetkililer, yaklaşık 400 barajın depremde hasar gördüğünü belirtirken, üzerinde çatlaklar meydana geldiği bildirilen Dujiangyan bölgesi yakınlarındaki Zipingpu Barajı'nın muhkem hale getirilmesi için 2 bin kişinin görevlendirildiği kaydedildi. Baraj duvarlarına baskı yapmaması için öncelikli olarak su seviyesinin düşürüldüğü belirtildi.

    Bu arada Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ana kadar Suudi Arabistan, İngiltere, Almanya, Vietnam ve Polonya'nın, yardım alınan ülkeler arasında olduğu bildirildi. Bu arada Pekin yönetiminin, 1948'den bu yana teknik olarak savaşta olduğu Tayvan'dan 20 kişilik bir arama kurtarma ekibinin ülkeye girişine izin verdiği ifade edildi.




    Çin'de Ölü Sayısı 50 Bine Yükselebilir Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  05-16-2008, 13:08


    Çin'i vuran 7.9 büyüklüğündeki depremin ardından kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken Çin Devlet başkanı Hu Jintao da deprem bölgesine gitti. Jintao, Siçuan'da Başbakan Wen Jiabao ve kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerle bir araya gelecek .
    Öte yandan yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda; depremin gerçekleştiği ilk günden dün gece yarısına kadar kaydedilen sarsıntıların sayısı 4 bin 432'yi buldu. Bunlardan 70'inin 4 ile 4.9 arasında, 17'sinin 5 ile 5.9, 3'ünün de 6 ile 6.9 büyüklüklerinde olduğu kaydedildi.


    Bölge sağlık idaresi yetkilileri de, kurtarma çalışmalarına toplam 31 bin sağlık personelinin katıldığını ve diğer eyaletlerden 6 bin 30 sağlık personeli ve 6 bin 107 ambulans gönderildiğini açıkladı.

    Eyaletteki hastanelerde 68 bin 788 depremzedenin tedavi edildiğini, bunlardan 14 bin 495'inin durumunun ağır olduğunu kaydedildi.

    Depremde şu ana kadar resmileşen ölü sayısı 20 bine yakın. Bu sayının 50 bini aşabileceği belirtiliyor.

    Resmi haber ajansı Xinhua, depremin merkez üssüne yakın Yingxiu kasabasında hayatını kaybeden 7 bin 700 kişi dahil toplam sekiz bölgede ölü sayısının 20 bini bulduğunu açıkladı. Deprem bölgesinde 4.3 milyon ev ya yıkıldı ya da bir daha kullanılamayacak derecede zarar gördü.

    Yetkililer, yaklaşık 400 barajın depremde hasar gördüğünü belirtirken, üzerinde çatlaklar meydana geldiği bildirilen Dujiangyan bölgesi yakınlarındaki Zipingpu Barajı'nın muhkem hale getirilmesi için 2 bin kişinin görevlendirildiği kaydedildi. Baraj duvarlarına baskı yapmaması için öncelikli olarak su seviyesinin düşürüldüğü belirtildi. Bu arada Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ana kadar Suudi Arabistan, İngiltere, Almanya, Vietnam ve Polonya'nın, yardım alınan ülkeler arasında olduğu bildirildi.

    Bu arada Pekin yönetiminin, 1948'den bu yana teknik olarak savaşta olduğu Tayvan'dan 20 kişilik bir arama kurtarma ekibinin ülkeye girişine izin verdiği ifade edildi.
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü