Almanya´nin ankara büyükelcisi diyarbakirdaydi   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 01-14-2008 (09:58)   Son Mesaj: 01-14-2008 (14:48)    Cevap: 1    Gösterim: 1470  

    01-14-2008

    Almanya´nin ankara büyükelcisi diyarbakirdaydi

    'Almanya'dan yeni iadeler de gelebilir'

    Almanya´nin ankara büyükelcisi diyarbakirdaydi

    Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Diyarbakır'a yaptığı son gezinin ardından bölge izlenimlerini ve ülkesinin PKK konusundaki tutumunu anlattı.

    Diyarbakır'daki atmosferden hayli etkilendiğini vurgulayan Dr. Eckard Cuntz, "Aslında tehlikeli bir bölgeye gittiğimi zannediyordum Ama oradayken hiçbir güvensizlik hissetmedim. İnsanlar serbestçe dolaşıyor, sınırda olup bitenlerden kimse doğrudan etkilenmiyor. Onlar yaşam standartlarını geliştirmek istiyor, ama Türkiye'nin içinde. PKK'nın faaliyetlerini şiddetlendirmesine gelince, bunlar daha çok dağlık alanlarda rol oynuyor. Ama sosyal ve ekonomik sorunlarla kıyaslanınca ikinci derecede önem arzediyor. İnsanların odak noktası sadece şartları iyileştirmek için alınacak tedbirler. PKK daha fazla destek bulamaz. Bu biraz da izlenen politikanın sonucu. Ben gittiğimde Ankara'dan büyük bir heyet vardı. Başbakan yardımcısı, tarım bakanı ve milletvekilleri halkı dinlemek ve başka neler yapılabileceğini konuşmak için gelmişlerdi" şeklinde konuştu.

    "Başka iadeler bu iki davada nasıl uygulama yapıldığına bağlı"

    Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye iade edilen 2 PKK üyesini yenilerinin takip edip etmeyeceği sorusuna Cuntz, "Bu iki davada iadeleri için Türkiye yasal yardım istedi. Alman hükümeti ve mahkemeleri talebi yerinde buldu. Bu 2 kişi çok sayıda insanın ölümünden hüküm giymişler. Biri 5 diğeri 6 kişiyi öldürmekle suçlanıyor, ciddi bir durum. İleride başka iadelerin olup olmayacağı bu iki davada nasıl uygulama yapıldığına bağlı. Şimdiden geleceğe dair somut vakalar konusunda bilgi veremem, ama sizi temin ederim ki iki ülke yetkilileri arasında yakın işbirliği var" şeklinde yanıtladı.

    "Pazarlık yapmadık"

    PKK'lıların Türkiye'ye iadesinin akabinde Almanya'nın da Konya'da tutuklu bir El-Kaide mensubunun kendine iadesi için pazarlık yaptığı iddialarını yalanlayan Cuntz, "Hayır kesinlikle pazarlık söz konusu olamaz. Elbette her iki konuda da işbirliği, ortak hareket var ama böyle bir pazarlık olamaz. Konya'daki durum tamamen farklı bir konu. Gazeteleri okudum ve evet Almanya iadesini istedi ama iki konu arasında bağlantı yok" cevabını verdi.

    "PKK terörüne artık tolerans yok"

    Ülkesinin PKK'yı terör örgütü olarak gördüğü ve hiçbir şekilde esneklik göstermeyeceğini vurgulayan Cuntz, "PKK terörüne artık tolerans yok. Sizi temin ederim ki, yasal çerçevede Alman yetkililer Türkiye'nin iade taleplerini inceleyecek ve tıpkı bu önceki iki örnekte olduğu gibi deliller söz konusu bireylerin suçlu olduğu yönündeyse aynı yol izlenecek. Ama Konya'daki davayla bir ilgisi yok" dedi.

    Yok denilen pazarlık olayı:
    Kırmızı bültenle aranan PKK'lı Mehmet İltaş ve Mehmet Eşref Kızılay, Almanya'da yakalanmışlardı. İltaş 19 Eylül'de, Kızılay ise 23 Kasım'da Türkiye'ye getirilerek Sincan F Tipi Cezaevi'ne konulmuşlardı.

    Almanya'da Frankfurt Havalimanı ile Ramstein Hava Üssü'ne yönelik El Kaide bağlantılı bombalı eylemleri engelleyen Interpol, soruşturma çerçevesinde 'Muaz' kod adlı Atilla Selek'in (22) ismine ulaştı. Saldırılarda kilit isim olduğu belirlenen Almanya vatandaşı Selek'in, daha önce El Kaide ile bağlantılı olduğu iddiasıyla Almanya'da yargılandığı, ancak delil yetersizliğinden bırakıldığı anlaşıldı. Selek'in serbest kaldıktan sonra Türkiye'ye geldiği belirlenince, Alman makamları yakalanması için Türkiye'den yardım istedi.

    Türk ve Alman makamları arasında iade konusu inceleniyor




    Almanya´nin ankara büyükelcisi diyarbakirdaydi Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-14-2008, 14:48


    e Kardesim daha düne kadar pkk yi özgürlük savascisi olarak addedenler simdi o kadar sehit kani döküldükden sonra analar babalar agladikdan sonra bir degil 2 degil ta belki on yila uzayan bu manasiz savas icerisinde iken simdimi akillari dogruyu buldu .inanmam bu adamlarin sinsiliginede inanmam dönerler eger bir payi yoksada savunmaz
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum