Myanmar’da ölenlerin yüzde 40’ı çocuk   Konuyu açan: mhmt   İlk Mesaj: 05-14-2008 (15:57)   Son Mesaj: 05-14-2008 (15:57)    Cevap: 0    Gösterim: 793  

    05-14-2008

    Myanmar’da ölenlerin yüzde 40’ı çocuk

    Myanmar’da ölenlerin yüzde 40’ı çocuk

    Myanmar’da ölenlerin yüzde 40’ı çocuk

    Nergis kasırgasının vurduğu Myanmar’da ölenlerin en az yüzde 40’ının çocuk olduğu, yüzlercesinin de ailelerini kaybettiğini ve travma geçirdiği açıklandı. Save the Children adlı yardım kuruluşunun sözcüsü Dan Collinson, bu kadar fazla çocuğun hayatını kaybetmesinin nedenlerinden birinin nüfus yapısı olduğunu, ülke nüfusunun yüzde 40’ının 18 yaşın altında olduğunu, diğer bir nedenin ise çocukların bu kadar güçlü rüzgarlara dayanacak gücü olmamasından ileri geldiğini belirtti.

    Öte yandan BM İnsani İşler Koordinasyon Dairesinin (OCHA) sözcüsü Elisabeth Byrs, Myanmar’da ikinci bir felaketin yaşanmaması için kurtarma ekiplerinin kara veya deniz köprüsü kurabilmesi gerektiğini belirtti. Byrs, krizin yönetilmesinin “büyük bir lojistik çabayı gerektirdiğini, büyük miktarda yardımın mümkün olan en kısa sürede yerine ulaştırılması için en az bir kara veya deniz köprüsünün oluşturulmasının gerekeceğini” vurguladı ve en üst düzeyde yardım ve önemli lojistik imkanların derhal seferber edilmemesi halinde ikinci bir felaketin yaşanmasından korktuklarını kaydetti.

    Byrs, 1.5 milyon felaketzedenin acil yardıma ihtiyacı olduğunu ve 750 bin insanı üç ay boyunca beslemek için, yarısı ithal edilmesi gereken 55 bin ton pirinç gerektiğini söyledi.
    ..........................

    selametle..




    Myanmar’da ölenlerin yüzde 40’ı çocuk Yorumları