Avusturyalı baba 'akıl hastası': Hapse GİRMEMELİ   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 05-07-2008 (18:15)   Son Mesaj: 05-07-2008 (18:26)    Cevap: 4    Gösterim: 1164  

    05-07-2008

    Avusturyalı baba 'akıl hastası': Hapse GİRMEMELİ

    Avukatına göre, hapsettiğini kızını 24 yıl boyunca taciz etmekle suçlanan Avusturyalı Josef Fritzl'ın 'akıl sağlığı yerinde değil ve hapse girmemesi gerekiyor.'

    BBC - Avukat Rudolf Mayer, müvekkilinin mahkemeyle yüzleşmek yerine psikiyatri kliniğine yatması gerektiğini söyledi.

    Mayer, Fritzl'ın mahkemeye çıkmasının, konunun basında işleniş biçimi nedeniyle adil olmayacağını söyledi.

    Avusturya polisi, 73 yaşındaki Fritzl'ın Avusturya'nın Amstetten kasabasında evinde oluşturduğu hücrede hapsettiği kızı Elisabeth'e tecavüz ettiğini açıklamıştı.

    Bu arada Fritzl'ın bir akrabası da, Avusturyalı babanın 1967 yılında da bir tecavüz suçundan hüküm giydiğini söyledi.

    Associated Press ajansı için yapılan bir televizyon röportajında konuşan Fritzl'ın baldızı, Christine R., gaddar olarak nitelediği Fritzl'ın, hüküm giydiği suçtan ötürü 'bir buçuk yıl hapis yattığını sandığını' söyledi.

    'Sınırlı sorumluluk'

    Avusturya'da geçerli yasalar uyarınca belli bir süre öncesine dair sicil kayıtlarının silindiğini söyleyen polis ise bu iddialar hakkında konuşmayı reddetti.

    Avusturya hukukuna göre mahkumiyetler, kişilerin sicilinden beş yıl gibi kısa bir süre içinde çıkarılıyor.

    Fritzl'ın avukatı Rudolf Mayer, mahkeme tarafından talep edilen bir psikiyatrik muayenenin müvekkili hakkında eksiksiz bir değerlendirme sonucunu yansıtmadığını, ayrı bir rapor talep edebileceklerini söyledi.

    Alman Bild am Sonntag gazetesine bir demeç veren Mayer şunları söyledi:

    "Bence, Josef Fritzl akıl hastasıdır. Bu nedenle de davranışları üzerinde sınırlı sorumluluğu bulunmaktadır. Müvekkilim, bana göre, bir hapishane yerine, güvenli bir psikiyatri kliniğine yatırılmalıdır."

    Avukat Rudolf Mayer ayrıca 'bazıları tarafından anlaşılması güç olsa da, bir canavarı değil bir insanı savunduğunu' söyledi ve "Şimdiden Bay Fritzl ile beraber hücreye konmam gerektiğini söyleyen tehdit mektupları almaya başladım" diye konuştu.

    Kerstin'in sağlık durumu

    Elisabeth Frizl, polisin açıklamasına göre, babasından, üçü kendisiyle beraber hücrede hapsedilen ve özgür kalıncaya hayatlarında hiç gün ışığı görmeyen, toplam yedi çocuk dünyaya getirmişti.

    Tutuklu bulunan Josef Fritzl ise suçunu yazılı bir açıklama ile itiraf etmişti.

    Fritzl, bunun ötesindeki soruları yanıtlamayı reddediyor.

    Polis ise hücredeki detaylar ve ipuçları ile şüphelinin yaşamına ilişkin bilgi toplamaya devam ediyor.

    Elisabeth ve çocukları şu anda Avusturya makamlarınca bir psikiyatri kliniğinde koruma altında bulunuyorlar.

    Elisabeth Friztzl'ın sağlık durumu kötü olan Kerstin adlı 19 yaşındaki kızı ise hastanede yaşam mücadelesi veriyor.




    Avusturyalı baba 'akıl hastası': Hapse GİRMEMELİ Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  05-07-2008, 18:22


    ben ancak gülerim bu habere. yani adam akil hastasiymis demek. peki öylede nasil bir zekaki bunlarin hepsini pilanliyabiliyor ve bukadar uzun bir süre hic ortaya cikaramiyor. ve nasil bir akil hastasiki 1978 yillarinda 8 celik elektronik kapi yaptiriyor ve duvarlari ses gecirmez yapiyor. bence o adam bizden bile zeki.
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü

      Permalink - Mesaj no 2  05-07-2008, 18:24

    Fotoğraftaki çizim, şimdi 42 yaşına gelmiş olan kızının çizimi.


    Avusturyalı baba 'akıl hastası': Hapse GİRMEMELİ

    Avusturya polisi, sapık baba Josef Flitzl davasında her gün yeni detaylar ortaya çıkarıyor Polis, dün yaptığı açıklamada, geçen yıl sapık babanın, karısı Rosemarie’yi Elisabeth gibi arayarak “Eve dönmek istiyorum. Ama henüz değil” dediği belirlendi. 73 yaşındaki baba, 11 yaşından beri tecavüz ettiği kızını bodruma kilitledikten sonra, karısına Elisabeth’in bir tarikata katıldığını söylemişti. Öte yandan kayınbiraderi polise verdiği ifadede, Josef Flitzl’in çoğu zaman, “makine planları çiziyorum” diye sığınağa indiği, karısının yanına gelmesini yasakladığını ve sabaha kadar sığınakta kaldığını söyledi. İddialara göre, elektronik mühendisi olan Flitzl, sığınaktaki kapıyı uzun süre açık kalması halinde kendiliğinden kapanacak şekilde tasarladı.
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü

      Permalink - Mesaj no 3  05-07-2008, 18:26


    Kendi öz kızını 24 yıl evinin garajında kilit altında tutan ve ondan 7 çocuk dünyaya getiren sapık baba Josef Fritzl'ın "Benim hiçbir şeyden haberim yok" diyen eşi Rosemary'nin her şeyden haberi olduğu belirlendi.

    Avusturya polis kaynakları, devam eden soruşturmada Rosemarie Fritzl'ın her şeyden haberdar olduğu sonucuna vardı.

    Hatta kilere zaman zaman onların akşam yemeklerini götürmek için indiği, giyim mağazalarından onlara elbise aldığı da ifadelerle ortaya çıktı.

    Bu arada hücrede hiç güneş yüzü görmeden yaşayan 3 çocuğun normal yaşama alışmaları için, hastanede özel olarak yapay bir hücre kurulduğu bildirildi.

    Psikiyatrlar çocukların psikolojik durumlarını göz önünde bulundurarak bunun zorunlu olduğu ve normal yaşama geçişin yavaş yavaş gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. Kardeşlerden, 5 yaşında olmasına rağmen emekleyen Felix de, dün kaldığı klinikte 6'ıncı yaş gününü kutladı. Klinik çalışanlarının yaptırdığı pastanın mumlarını üfleyen Felix'in mutluluğu çevredekileri de duygulandırdı.
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü

      Permalink - Mesaj no 4  05-07-2008, 18:26


    gerçektende akli sorunları olsa gerek bir insan kızına bunu nasıl yapabilir???
    tabi insanda inanç olmayınca herşeyi yapabiliyor...