Almanya, Avrupa Ordusundan Yana   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 05-05-2008 (21:43)   Son Mesaj: 05-05-2008 (21:43)    Cevap: 0    Gösterim: 894  

    05-05-2008

    Almanya, Avrupa Ordusundan Yana

    Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Avrupa'daki silahlı kuvvetlerin birbirlerine entegre olmaları çalışmalarının hızlandırılmasını istedi. Berlin'de bir güvenlik toplantısında konuşan Steinmeier, nihai hedefin bir Avrupa ordusunun kurulması olduğunu ifade etti.
    Steinmeier, daha önce Fransız meslektaşı Bernard Kouchner'le askeri iş birliğinin kuvvetlendirilmesine dair somut konuları görüştüğünü söyledi. Alman Bakan, iki komşu ülke arasında askeri nakliye, helikopter kapasitesi ve askeri malzeme temini gibi alanlarda geniş bir iş birliği imkanı olduğunu dile getirdi.


    Eski Savunma Bakanı ve halen milletvekili olan Peter Struck da AB'nin 27 üyesinin silahlıu kuvvetlerinin mali kaynaklar bakımından muazzam bir kayba yol açtığını söyledi.

    Sosyal Demokratik Parti tarafından düzenlenen toplantıdaki tavsiyelerin AB'de ortak askeri kuvvete yol açması planlanıyor. Planlar arasında AB'nin ortak hava nakliye komutası, savunma bakanları konseyi oluşturulması ve AB askeri akademisi kurulması da var.




    Almanya, Avrupa Ordusundan Yana Yorumları