Plassnik'ten Türkiye'nin AB üyeliği için destek   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-21-2008 (15:42)   Son Mesaj: 04-21-2008 (15:42)    Cevap: 0    Gösterim: 883  

    04-21-2008

    Plassnik'ten Türkiye'nin AB üyeliği için destek

    Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın davetlisi olarak resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik ortaklaşa basın açıklaması yaptı.

    Türkiye Avusturya ilişkilerinin atraflıca görüşülüdğü toplantı hakkında bilgi veren Bakan Babacan, Plassnik'le terörle mücadelede uluslararası işbirliğini ele aldıklarını söyledi.

    Türkiye'nin AB'ya katılım konusunda kararlı olduğunu ve bu noktada üyelik için Avusturya'dan destek istediklerini belirten Babacan "Reformaların kararlılıkla yürütüleceğini meslektaşıma ilettim" dedi. Ortadoğu'ya yönelik politikarda Avusturya ile Türkiye'nin önemli ölçüde örtüştüğünü belirten Babacan ayrıca Kıbrıs konusunu da ele aldıklarını aktardı.

    Basın toplantısında söz alan Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik ise, Avrupa Birliği'ne üyelik konusunda Türkiye'nin etkileyici bir şekilde çok önemli mesafeler kat ettiğini ve üyelik konusunda Avusturya olarak Türkiye'yi desteklediklerini söyledi.

    Avusturya'nın Türkiye'nin AB üyeliğine olan tavrı değişmediğinin altını çizen Plassnik, terörle mücadele konusunda ise, birlikte mücadele etmelerinin gerekli olduğunu ifade etti.

    AK Parti'ye açılan kapatma davası ilgili olarak Avusturta'lı gazetecilerden gelen soruyu cevaplayan Bakan Babacan, "Türkiye demokrasisini derinleştirmeye çalışan ülke. Bunların üstesinden gelecektir" dedi.




    Plassnik'ten Türkiye'nin AB üyeliği için destek Yorumları