Viyana’da Kutlu Doğum coşkusu   Konuyu açan: mhmt   İlk Mesaj: 04-21-2008 (12:22)   Son Mesaj: 04-21-2008 (12:22)    Cevap: 0    Gösterim: 972  

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen mhmt

    04-21-2008

    Viyana’da Kutlu Doğum coşkusu

    Viyana’da Kutlu Doğum coşkusu Viyana’da Kutlu Doğum coşkusu

    Viyana’da Kutlu Doğum coşkusu

    Viyana'da faaliyet gösteren cami eksenli 12 Türk derneğinin ortaklaşa düzenledikleri Kutlu Doğum Şöleni'ne, Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu onur konuğu olarak katıldı. Bardakoğlu, salondaki binlerce kişiye hitaben yaptığı konuşmada, Viyana'daki Türk toplumu arasındaki birlikteliği görmekten mutlu olduğunu belirterek, “Ben sizlere Türkiye'den, ana yurttan kucak dolusu selam getirdim. Sizden de, getirdiğim selamdan daha daha kıymetli olan, birlikteliğiniz ve dirliğinizi hediye olarak götürüyorum. Allah bu birlikteliğinizi daim kılsın” dedi. 20 Nisan tarihinin peygamberimizin miladi doğum tarihi olarak kabul edildiğini anımsatan Bardakoğlu, '1989 yılından itibaren Türk milleti olarak hem yurt dışında, hem de Türkiye'de kutlu doğumun birlikte büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi. Hz. Muhammed'in (sav) hem Müslümanlara, hem de tüm insanlığa barış ve sevgi mesajı verdiğini ifade eden Bardakoğlu, "O'nun mesajında hep insan sevgisi vardır. O, bizlere, (Yaratandan dolayı tüm yaratılanları sevmeyi) öğretti. Sizler bu sevgiyi hayata geçirdiniz. Kutluyorum sizleri” diye konuştu. Hz. Muhammedin, insan sevgisine verdiği önemi değişik örneklerle anlatan Bardakoğlu, şölene katılan konuklara, birbirlerini sevmeleri çağrısında bulunarak şunları söyledi: “Peygamber efendimiz, 'iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş sayılmazsınız' buyuruyor. Peygamber efendimizin rahmeti etrafında birleşelim ve birbirimizi sevelim.”

    Kadın haklarına saygı duymayan medeni değildir

    Hz. Muhammed (sav) hakkında zaman zaman Batı dünyasında çok olumsuz yayınlar yapıldığına işaret eden Bardakoğlu, “Bizim hoşgörümüzü, insan sevgimizi gördüklerinde, bugünkü ön yargıların son bulacağına ve sağ duyunun galip geleceğine inandığını” kaydetti. Yaptığı konuşmada kadın haklarına ve çocukların eğitimine geniş yer ayıran Bardakoğlu, “Kadın haklarını önemsiyoruz. Kadınına sahip çıkmayan, kadın haklarına saygı duymayan toplum medeni toplum olamaz” dedi. Ebeveynlere, çocuklarımıza sahip çıkalım çağrısında bulunan Bardakoğlu, “çocuklarımızın bizden daha iyi eğitim almalarına çalışalım” diye konuştu. Türk insanının her zaman “dirlikten, birlikten yana” olduğuna değinen Bardakoğlu, "Yurt dışında nedense hep entegrasyona takılıp kaldık. Ama entegrasyon tek taraflı olmaz. Karşı tarafın da atacağı adımlar var” dedi. Türk insanının Avrupa'ya kavga için değil, barış ve sevgi için geldiğini vurgulayan Bardakoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Sizler bu düşünceyi Avrupa'da çok güzel temsil ediyorsunuz. Her biriniz önemlisiniz. Ve temsil kabiliyetinizi gayet önemsiyoruz. Allah huzurunuzu daim kılsın”.

    alptraum ve yabanGülü bunu beğendiler.



    Viyana’da Kutlu Doğum coşkusu Yorumları