"Kızlar Günü" Düzenlenecek   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-16-2008 (14:00)   Son Mesaj: 04-16-2008 (14:00)    Cevap: 0    Gösterim: 730  

    04-16-2008

    "Kızlar Günü" Düzenlenecek

    Almanya'da genç kızları meslek seçiminde, daha az dikkate aldıkları mesleklere özendirmek amacıyla Almanya genelinde 24 Nisanda "Kızlar Günü" düzenlenecek.
    "Kızlar Günü" koordinasyonunu yapan "Life" adlı derneğin sözcüsü Monika Flamm, bugün başkent Berlin'de Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) sözcüsü Eren Ünsal ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, meslek seçimini kolaylaştırmak amacıyla düzenlenecek "Kızlar Günü"ne Berlin'de 5 ila 10. sınıflarda öğrenim gören yaklaşık 7 bin kızın katılacağını belirtti.


    Bu çerçevede çok sayıda şirketin, kamu ve eğitim kuruluşunun "Kızlar Günü"ne katılacağını ifade eden Flamm, geçen yıl düzenlenen güne Berlin-Brandenburg Türk-Alman İşadamları Birliğinin (TDU) katıldığını, bu yıl da ilk kez 3 Türk şirketinin birden kızlara kapılarını açtığını kaydetti.

    Güne katılan kızların yüzde 90'ının, şirketleri görmelerinin kendileri için faydalı olduğunu söylediğini, bu kızların yüzde 16'sının da gördükleri şirketlerde meslek eğitimi yapmak için başvuruda bulunduğunu belirten Flamm, Alman kızlarının Türk şirketlerine ilgisinin de yüksek olduğunu ifade etti.

    Ünsal da "Kızlar Günü"ne Türk kökenli kızların katılmasının da faydalı olduğunu, bir şirketin ya da bir kurumun başında bulunan yöneticilerin bir gün de olsa kızların yanında bulunmasının örnek oluşturması açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

    Berlin-Brandenburg Türk Veliler Derneğinden Tülay Usta da, ailelerin güne önem vermesi gerektiğini ifade etti.

    Gün çerçevesinde çok sayıda kuruluş, işletme ve kurum, kız öğrencileri bir gün için iş yerlerine davet ediyor, laboratuvarları, büroları ve atölyeleri öğrencilere açarak, kendilerine iş hayatı hakkında fikir edinme imkanı sunuyor.




    "Kızlar Günü" Düzenlenecek Yorumları